Denuntatorul lui Toni Grebla: Se vaita tot timpul ca este intr-o jena financiara (Video)

Miercuri, 11 Martie 2015, ora 20:51
4134 citiri
Denuntatorul lui Toni Grebla: Se vaita tot timpul ca este intr-o jena financiara (Video)

Toni Grebla se plangea tot timpul ca este "intr-o jena financiara", le-a spus procurorilor denuntatorul fostului judecator de la CCR, acesta aratand ca a insistat ca o anumita persoana sa cumpere mai multe capre de la fostul senator, astfel incat Grebla sa fie ajutat financiar.

Informatia apare in referatul cu propunerea de arestare la domiciliu a lui Toni Grebla.

"Pentru ca am insistat eu (Adrian Balutescu - n.red.), a fost de acord sa cumparam aceste capre, spunand ca poate asa il ajutam financiar si pe Toni Grebla si noi oricum vroiam sa cumparam niste capre.

Toni Grebla se vaieta tot timpul ca este intr-o jena financiara. Dupa discutia cu Danut Frunza, cand el a fost de acord, de principiu, sa cumpere caprele, a ramas ca eu sa vorbesc cu Toni Grebla conditiile de achizitionare a caprelor. Una din probleme era legata de locul unde ducem caprele, Danut Frunza osciland intre Corabia sau la Rasnov, pe proprietatea personala", a spus denuntatorul lui Toni Grebla.

Toni Grebla, in libertate: Caprele nu sunt proprietatea mea (Video)

Conform documentului, care citeaza declaratia lui Toni Grebla, fostul judecator a avut o intelegere cu doua persoane, respectiv Mihai Prundianu si Gheorghe Grecu, ca, in baza contributiilor fiecaruia, sa dezvolte o casa de vacanta, unde sa vina impreuna si sa consume produsele de acolo, acesta fiind si motivul pentru care el a denumit-o "Ferma de prieteni".

"Incepand cu aceasta intelegere, fiecare din cei trei a contribuit cu munca si bani la amenajarea gospodariei, neputand insa preciza cuantumul exact in bani al contributiei fiecaruia, in scopul obtinerii de profit.

Gheorghe Grecu a contribuit cel mai mult, insa doar cu munca si prezenta acolo", se arata in referatul cu propunere de arestare la domiciliu a lui Toni Grebla.

Procurorii motiveaza propunerea de arestare la domiciliu a lui Grebla prin faptul ca el "a renuntat la a imbratisa conduita morala si legala a senatorului (ca reprezentant al cetatenilor) si al judecatorului de Curte Constitutionala (ca reprezentant suprem al apararii statului de drept, ordinii constitutionale, drepturilor si libertatilor cetatenesti) ", preferand in toata aceasta perioada sa isi urmareasca scopul de a obtine foloase necuvenite, prin diferite interventii si promisiuni, de la diverse persoane fizice.

DNA: Grebla nu avea de gand sa renunte la infractiuni

"Din probele administrate rezulta ca inculpatul nu a avut niciodata de gand sa renunte la acest tip de conduita, fiind mai degraba preocupat de modul in care sa ascunda de exigentele legii (inclusiv prin omisiunile din declaratiile de avere) majorarea semnificativa a patrimoniului, pe baza unor acte oneroase din sfera ilicitului penal.

Una din principalele metode de ascundere a acestor ilegalitati a fost inclusiv cea de creare a unui amestec/confuziuni vadite intre inculpat si persoanele de la care a primit foloase necuvenite", conform documentului citat.

Toni Grebla va fi cercetat in libertate, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a decis, miercuri, sa respinga propunerea DNA de arestare la domiciliu a fostului judecator constitutional.

Toni Grebla, lasat in libertate - procurorii nu i-au convins pe judecatori ca trebuie arestat

Procurorii DNA il acuza pe Grebla ca, dupa efectuarea perchezitiilor domiciliare la ferma sa, fostul judecator CCR si-a continuat activitatea infractionala si a facut demersuri de valorificare a foloaselor necuvenite obtinute din infractiunea de efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia, in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Toni Grebla, interceptat de DNA cand era judecator la CCR

"In acest sens, in perioada februarie-martie 2015, inculpatul Toni Grebla a efectuat, prin intermediari, si in mod nemijlocit, demersuri de preconstituire a unui contract simulat de vanzare-cumparare, prin care sa ascunda calitatea de proprietar al animalelor din ferma, in vederea valorificarii acestora (acesta nefiind incheiat din motive independente de inculpat) ", arata DNA.

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Sursa: MEDIAFAX