Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Toni Grebla, la DNA: Nu inteleg ce mi se intampla (Video)

Marti, 10 Martie 2015, ora 10:26
4111 citiri
Toni Grebla, la DNA: Nu inteleg ce mi se intampla (Video)
Foto: B1 TV

Fostul judecator al Curtii Constitutionale Toni Grebla este audiat, marti dimineata, la DNA in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta si alte fapte de coruptie care au dus la demisia sa din functie, inregistrata in urma cu aproape o luna.

La intrarea in sediul DNA, Grebla le-a spus jurnalistilor ca este un simplu cetatean implicat intr-o ancheta institutionala, nefiind membru in vreun partid politic.

El a mai spus ca "se doreste schimbarea clasei politice" inclusiv cu ajutorul DNA, dar a adaugat: "din punct de vedere penal nu inteleg ce mi se intampla".

In privinta acuzatiilor, Toni Grebla a afirmat ca o parte se cunosc, pentru ca au aparut in spatiul public, dar "altele sunt interpretari fantasmagorice".

"Ancheta judiciara va continua. Sunt convins ca adevarul va iesi la iveala. Eu n-am furat din banul public, n-am devalizat banul public", a tinut sa sublinieze fostul senator PSD.

Intrebat daca regreta relatia cu finul sau, Ion Barcina, cunoscut in mediul interlop, Toni Grebla a raspuns: "E o relatie pe care mi-o asum, dar de aici si pana la fapte penale e o cale lunga".

De asemenea, intrebat daca se asteapta sa fie retinut astazi si propus pentru arestare preventiva, Toni Grebla a replicat: "In niciun caz".

Toni Grebla, despre demisie: N-am nicio vina! Am vrut sa repopulez Campia Romana cu dropii (Video)

Toni Grebla a intervenit la sefi ai SNLO, Turceni si Rovinari pentru Bircina - referat

Toni Grebla este acuzat de procurori ca a intervenit "determinant" pe langa directorii de la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO) si complexele energetice Rovinari si Turceni si la un functionar din CNADNR, in interesul finului sau, Ion Bircina, in scopul primirii unor foloase necuvenite, se arata in referatul procurorilor.

Tot in referatul procurorilor, se mai arata ca Toni Grebla l-ar fi amenintat pe Laurentiu Ciurel, director general al Complexului Energetic Oltenia (CEO), intrucat nu era de acord cu o compensare propusa de o firma a lui Ion Bircina, care avea datorii la CEO, Grebla spunandu-i ca nu il va uita si ca va avea grija sa fie "terminat".

"Foloasele necuvenite au fost primite in schimbul promisiunii de a interveni si determina diferiti functionari publici sa indeplineasca si sa urgenteze indeplinirea unor acte ce intrau in atributiile acestora de serviciu, in folosul firmelor controlate de Bircina Ion, cu interese in domenii de activitate diversa (energie, transport, fier vechi s.a.) ", sustin procurorii anticoruptie.

DNA mai spune ca, incepand din august 2014, Toni Grebla a facut demersuri pentru intermedierea unei legaturi comerciale de export intre finul sau, Ion Bircina, un cetatean turc, Victor Dolghi si Constantin Bartolomeu Savoiu. Cetateanul turc este, conform unor documente din dosar, omul de afaceri Corekci Sevket.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Grebla DNA, #Toni Grebla dosar , #DNA