Toni Grebla nu poate fi demis de la CCR nici daca e arestat - Zegrean: Dupa 6 luni, intra ghilotina

Marti, 03 Februarie 2015, ora 17:22
8350 citiri
Toni Grebla nu poate fi demis de la CCR nici daca e arestat - Zegrean: Dupa 6 luni, intra ghilotina
Foto: Digi 24

Presedintele Curtii Constitutionale, Augustin Zegrean, sustine ca judecatorul Toni Grebla nu ar putea sa fie demis nici daca ar sta sase luni in arest preventiv, in schimb si-ar pierde automat mandatul de magistrat.

Marti, DNA a solicitat Senatului aviz pentru arestarea preventiva a lui Toni Grebla, acuzat de fapte de coruptie.

"Deocamdata s-a cerut, nu s-a dat incuviintarea. Nu inseamna ca daca s-a cerut arestarea o sa-l si aresteze", a spus Zegrean.

Intrebat ce se intampla daca Toni Grebla ar sta sase luni in arest preventiv, insa nu ar fi trimis in judecata, in conditiile in care un judecator CCR isi pierde automat mandatul daca sta cel putin jumatat de an in arest, presedintele Curtii Constitutionale a raspuns: "In momentul in care se implinesc cele sase luni, intra ghilotina".

DNA cere aviz pentru arestarea lui Toni Grebla: Judecatorul CCR acuza "excese"

"In cadrul CCR nu s-a schimbat nimic in situatia lui. Faptul ca s-a cerut ridicarea imunitatii, incuvintarea arestarii, nu schimba situatia pentru ca doar in cazul in care va fi trimis in judecata va fi ridicata imunitatea", a subliniat Augustin Zegrean.

Acesta a mentionat ca "solutia e la el (Toni Grebla - n.red.) daca isi da demisia sau nu si-o da" si ca fostul senator PSD "e uimit si spune ca n-a facut ce se pune acolo".

Intrebat daca Grebla ar trebui sa-si dea demisia din functia de judecator CCR, presedintele Curtii Constitutionale a mentionat: "Nu pot sa stiu, nu stiu ce a facut. Daca as fi eu in situatia lui, as fi ce as face. Deocamdata dumnealui spune ca nu a facut nimic".

Cazul Toni Grebla ia amploare: Amenintari, interventii la DNA, documente gasite in masina lui

DNA arata, prin intermediul unui comunicat remis marti, ca cererea de arestare si trimitere in judecata are in vedere mai multe infractiuni, cum ar fi trafic de influenta, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile, constituirea unui grup infractional organizat, favorizarea faptuitorului, sau folosirea de informatii care nu sunt destinate publicitatii.

Toni Grebla, judecator CCR si fost senator PSD, este, incepand de joia trecuta, urmarit penal pentru mai multe infractiuni, printre care trafic de influenta si constituire de grup infractional organizat.

Fostul parlamentar mai este acuzat de efectuarea unor "operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", dar si ca ar fi luat 57.000 de euro mita de la finul sau pentru a interveni in favoarea firmelor acestuia pe langa functionari publici. Toni Grebla a fost audiat la DNA si si-a suspendat activitatea in CCR, intrand in concediu de odihna pentru 30 de zile.

Eveniment Quarterly Report

Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
Eugen Tomac susține că România nu va intra în Schengen nici în 2024: ”Nu există aproape nicio șansă”
România a ratat din nou intrarea în Schengen, iar anul viitor nu există aproape nicio şansă, deoarece prioritatea pentru statele membre sunt alegerile europarlamentare şi apoi alegerea unei...
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Primarul Sectorului 2 refuză pensia specială pentru edili și cere guvernului "să oprească această nedreptate"
Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, solicită, luni 4 decembrie, coaliției de guvernare să oprească intrarea în vigoare a legii care acordă pensii speciale edililor, viceprimarilor şi...
#Augustin Zegrean arestare Grebla, #cerere incuviintare arestare Grebla, #DNA aviz arestare Grebla , #DNA