Toni Grebla, urmarit penal - Ce avere are judecatorul CCR

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 14:32
5744 citiri
Toni Grebla, urmarit penal - Ce avere are judecatorul CCR

Judecatorul Curtii Constitutionale Toni Grebla, urmarit penal pentru trafic de influenta, are, potrivit ultimei sale declaratii de avere, un teren intravilan, o casa si o garsoniera in Targu Jiu, dar si un depozit bancar de 70.000 de lei, precum si doua autoturisme.

Potrivit ultimei declaratii de avere a judecatorului Curtii Constitutionale Toni Grebla, datata iunie 2014, acesta are, impreuna cu sotia sa, un teren intravilan la Targu Jiu, in suprafata de 700 de metri patrati si cumparat in 1997.

Toni Grebla, urmarit penal: Ar fi intermediat exporturi ilegale, inclusiv de cand e judecator la CCR

Familia lui Toni Grebla mai are o casa la Targu Jiu, cumparata tot in 1997, cu o suprafata de 180 de metri patrati si mai detine tot in Targu Jiu o garsoniera de 24 de metri patrati, cumparata in 1993.

Toni Grebla, acuzat de luare de mita: Ce spune despre rochii, capsatoare si ferma de struti (Video)

Grebla mai are un autoturism Peugeot din 2003 si un Hyunday ix35, fabricat in 2010, ambele cumparate.

Toni Grebla, urmarit penal - CCR reactioneaza: Beneficiaza de prezumtia de nevinovatie

La rubrica bijuterii si opere de arta cu valoare insumata de peste 5000 de euro, Toni Grebla precizeaza ca "nu e cazul".

Grebla are un depozit bancar, la CEC, deschis in 2012, in valoare de 70.000 de lei.

Potrivit declaratiei de avere, veniturile judecatorului CC, din ultimul an fiscal, includ indemnizatia de senator, pentru perioada ianuarie-decembrie 2013, in valoare de 69.518 lei. Ca judecator al Curtii Constitutionale, acesta a incasat, in decembrie 2013, suma de 5.752 de lei.

Toni Grebla, urmarit penal: Doi parlamentari PSD, adusi la DNA - UPDATE

Mihaela Grebla, sotia judecatorului CC, a incasat onorariul de la cabinetul sau de avocatura, de 47.800 lei, in ultimul an fiscal. Aceasta are si pensie de 28.800 lei.

In declaratia de interese, Toni Grebla precizeaza "Cabinet individual de avocatura, activitate suspendata in 2000" si calitatea de membru al AJVPS Gorj, functie neretribuita.

Judecatorul CCR mai are si o ferma de struti, care insa nu e trecuta in declaratia de avere.

Toni Grebla, urmarit penal: Razie la ferma de struti a judecatorului CCR

Procurorii DNA au perchezitionat joi cele 2-3 hectare pe care se intinde ferma, ce nu este nicidecum o simpla "gospodarie taraneasca", dupa cum a declarat fostul senator dupa ce a iesit de la audierile DNA de joi dimineata.

In plus, in ferma nu s-ar afla doar struti, ci si alte animale.

Toni Grebla, urmarit penal

Procurorii DNA au inceput joi urmarirea penala impotriva judecatorului CCR Toni Grebla, pe care il acuza, printre altele, ca ar fi controlat indirect mai multe firme in timpul mandatului de magistrat, lucru nepermis de lege.

Companiile controlate de fostul senator se ocupau cu intermedierea exporturilor ilegale din Romania in Rusia, in ciuda embargoului impus de Moscova in cazul importurilor din Uniunea Europeana, sustin procurorii DNA intr-un comunicat remis presei.

Astfel, anchetatorii il acuza pe Toni Grebla de constituirea unui grup infractional organizat, intrucat folosea, la autortatea vamala, documente de transport sau comerciale falsificate.

Totodata, fostul parlamentar mai este acuzat de efctuarea unor "operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite", dar si trafic de influenta, pentru ca ar fi luat 57.000 de euro mita de la finul sau pentru a interveni in favoarea firmelor acestuia pe langa functionari publici.

Citeste si:
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Marcel Ciolacu: „Îmi mențin poziția, România nu intră într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar”. Ședință a liderilor PSD
Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, că în opinia sa România nu va intra într-o zonă de stabilitate cu un guvern minoritar şi nu a dorit să comenteze informaţiile neoficiale privind...
Cine a pierdut și cine a câștigat de pe urma căderii anunțate a guvernului USR. Analist: „PNL tinde să se desfacă în bucăți. Cioloș a avut doar de câștigat”
Cine a pierdut și cine a câștigat de pe urma căderii anunțate a guvernului USR. Analist: „PNL tinde să se desfacă în bucăți. Cioloș a avut doar de câștigat”
Politologul Andrei Țăranu a declarat pentru RFI că votul împotriva lui Dacian Cioloș era unul pre previzibil, dar cele 10 voturi obținute din afara partidului sunt, cel mai probabil de la PNL...
Sursa: MEDIAFAX