Toni Grebla, urmarit penal: Razie la ferma de struti a judecatorului CCR

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 12:21
3905 citiri
Toni Grebla, urmarit penal: Razie la ferma de struti a judecatorului CCR

Procurorii DNA au efectuat, joi dimineata, perchezitii la ferma de struti a judecatorului CCR Toni Grebla, urmarit penal intr-un dosar in care este acuzat de savarsirea mai multor infractiuni.

Printre acestea se numara si controlarea indirecta a fermei din judetul Gorj, pe care Grebla nu a trecut-o in declaratia de avere, desi se pare ca obtinea venituri de pe urma afacerii cu struti, arata Antena 3.

Astfel, anchetatorii au perchezitionat cele 2-3 hectare pe care se intinde ferma, ce nu este nicidecum o simpla "gospodarie taraneasca", dupa cum a declarat fostul senator dupa ce a iesit de la audierile DNA de joi dimineata.

Toni Grebla, acuzat de luare de mita: Ce spune despre rochii, capsatoare si ferma de struti (Video)

In plus, in ferma nu s-ar afla doar struti, ci si alte animale. Nu s-a stiut niciodata ca aceasta ferma ar fi apartinut judecatorului CCR, intrucat el nu a trecut-o in declaratia de avere.

Exista suspiciuni ca, in anii 1990, cand Toni Grebla era prefect de Gorj, ar fi improprietarit-o pe soacra sa cu suprafata de teren de cateva hectare, iar apoi a construit ferma de struti prin intermediul unei firme la care este actionar.

Toni Grebla, urmarit penal

Toni Grebla a fost adus cu mandat, joi dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Bucuresti, pentru fapte comise incepand din anul 2010 si pana in prezent, cand a fost senator si, ulterior, judecator CCR, intr-un dosar de luare de mita.

Fostul senator este urmarit penal, printre altele, pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi primit spaga de la un om de afaceri, finul sau Ion Bircina, pentru a interveni in favoarea lui pe langa functionari publici.

Premiera: Judecator CCR, adus cu mandat la DNA - ar fi primit mita rochii si capsatoare

De asemenea, procurorii il mai acuza pe Toni Grebla ca ar fi controlat indirect mai multe firme in timpul mandatului de magistrat, lucru nepermis de lege.

Toni Grebla, urmarit penal: Ar fi intermediat exporturi ilegale, inclusiv de cand e judecator la CCR

Companiile controlate de fostul senator se ocupau cu intermedierea exporturilor ilegale din Romania in Rusia, in ciuda embargoului impus de Moscova in cazul importurilor din Uniunea Europeana, sustin procurorii DNA intr-un comunicat remis presei. Astfel, Toni Grebla este acuzat si de constituirea unui grup infractional organizat.

#perchezitii DNA ferma struti, #perchezitii struti Toni Grebla, #Toni Grebla DNA , #DNA
Comentarii