Unde a gresit DNA si de ce nu a fost arestat Toni Grebla - motivarea Inaltei Curti

Sambata, 28 Martie 2015, ora 17:57
4762 citiri
Unde a gresit DNA si de ce nu a fost arestat Toni Grebla - motivarea Inaltei Curti

Judecatorul care a decis ca Toni Grebla, fost membru al Curtii Constitutionale, nu trebuie arestat preventiv a luat aceasta hotarare apreciind ca procurorii DNA nu au argumentat suficient si s-au bazat pe indicii, nu si probe.

"Din punct de vedere al judecatorului de drepturi si libertati nu a fost argumentat, nu a fost dovedit un comportament in sarcina inculpatului Toni Grebla care sa genereze o astfel de masura", se arata in motivarea deciziei ICCJ, publicata de Stiri pe surse.

De asemenea, in motivare se mai arata urmatoarele: "Trecand peste formalismul generat de continutul solicitarii, care face referire in mod constant la indicii si nu la probe asa cum cer textele de lege aratate si la suspiciuni rezonabile si nu la probe din care sa rezulte suspiciunea rezonabila ca impotriva inculpatului Toni Grebla trebuie luata masura arestului la domiciliu; insa respectand exigentele CEDO, si toate reglementarile ce vizeaza buna desfasurare a procesului penal, prin raportare la toate argumentele expuse si ca o consecinta direct a celor constatate, judecatorul de drepturi si libertati apreciaza ca judecarea inculpatului Toni Grebla in stare de libertate prin neluarea nici unei masuri preventive se circumstantiaza cerintei si criteriilor stabilite pentru asemenea situatii, si nu sunt de natura sa impuna luare vreunei masuri".

Toni Grebla a fost retinut pentru 24 de ore in data de 10 martie, dar ulterior judecatorii au refuzat sa incuviinteze arestarea sa preventiva, el urmand sa fie cercetat in libertate.

Toni Grebla, retinut de DNA, pentru vanzarea unor capre: Este o masura excesiva

Toni Grebla este primul judecator al Curtii Constitutionale retinut de DNA in vederea arestarii pentru fapte de coruptie.

Procurorii DNA au inceput urmarirea penala pe numele sau la finalul lunii ianuarie, cand s-a cerut avizul Senatului pentru arestarea sa preventiva. Dupa circa 2 saptamani, Toni Grebla a demisionat de la CCR.

Fost prefect de Gorj si fost senator PSD, Toni Grebla este acuzat de procurori ca l-ar fi sprijinit pe finul sau, Ion Bircina, cunoscut in lumea interlopa, pentru ca firma acestuia sa obtina mai multe contracte, la schimb judecatorul constitutional primind o masina de 56.000 de euro si rochii pentru sotie.

De asemenea, Toni Grebla a fost acuzat ca a sprijinit exporturi ilegale in Federatia Rusa, in ciuda embargoului impus.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#motivare Toni Grebla arestare preventiva, #Toni Grebla retinut DNA , #DNA