Grebla: Igas cere verificarea instalatiilor de vot, si-a amintit de cand era electrician

Miercuri, 02 Iunie 2010, ora 16:48
1308 citiri
Grebla: Igas cere verificarea instalatiilor de vot, si-a amintit de cand era electrician
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Toni Grebla a comentat miercuri in plen ca in momentul in care liderul senatorilor PD-L Traian Igas a solicitat verificarea "instalatiilor de vot" probabil ca si-a amintit de perioada in care "ii placea sa fie electrician".

"Ma gandeam ca uneori ne este drag sa repetam indeletnicirile pe care le-am avut in tinerete. Aceasta mi-a venit in minte cand domnul lider Igas a solicitat sa verificam cum functioneaza instalatia de vot. Probabil si-a adus aminte de perioada cand ii placea sa fie electrician", a spus Grebla.

"Stimati colegi, am rugamintea respectuoasa sa incercam sa pastram un anumit tip de tinuta in Senat. Nu cred ca este o panta corecta", a sustinut presedintele Senatului, Mircea Geoana.

Interventia lui Grebla a avut loc in plenul Senatului de miercuri, cand, la propunerea PD-L, s-a reluat votul pentru introducerea pe ordinea de zi a numirii unui judecator la CCR din partea acestei camere. Desi votul initial inclusese acest subiect pe ordinea de zi, ulterior, in favoarea desemnarii unui judecator in sedinta de miercuri s-au pronuntat doar 56 de senatori, in timp ce impotriva au fost 50 si opt s-au abtinut.

La un moment dat, liderul senatorilor PD-L Traian Igas a solicitat ca, inainte de a se da un vot pe ordinea de zi, sa fie verificate aparatele de vot, insa propunerea sa nu a fost pusa in aplicare.

Comentariul lui Grebla cu privire la Igas a fost facut dupa un schimb dur de replici avut cu vicepresedintele Senatului, Anca Boagiu (PD-L). Presedintele Comisiei juridice din Senat i-a acuzat pe democrat-liberali ca, prin amanarea unei decizii in privinta judecatorilor de la CCR, risca sa arunce Romania in haos institutional.

La randul ei, Anca Boagiu i-a imputat lui Grebla raportul Comisiei juridice in urma audierii lui Teodor Melescanu (din partea PNL) si a Iuliei Antoanella Motoc (din partea PD-L).

"Ne-ati mai impins o data intr-o criza institutionala a Senatului tot printr-un raport pe care dvs l-ati elaborat si pe care-l negati acum, cand s-a infiintat grupul independentilor. Va rog sa fiti atent la ce semnati si ce decideti in Comisie, ce ne aduceti la vot in plen, nu mai invocati PD-L, invocati capacitatea sau incapacitatea dvs de a va face datoria in Comisia juridica", a afirmat Boagiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Toni Grebla Traian Igas, #Traian Igas instalatii vot, #Grebla Igas electrician , #stiri Toni Grebla