Grebla (PSD), in dosarul lui Condescu, care i-ar fi cerut interventia: Cum raspunde

Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 14:42
2581 citiri
Grebla (PSD), in dosarul lui Condescu, care i-ar fi cerut interventia: Cum raspunde

Senatorul PSD de Gorj Toni Grebla a comentat aparitia numelui sau in stenogramele din cazul liderului sindical Marin Condescu, spunand ca il cunoaste pe acesta, dar ca nu a intervenit niciodata pentru a-l ajuta sa-si rezolve problemele in justitie si ca procurorul de caz s-a folosit de numele lui pentru a obtine arestarea lui Condescu.

Iata pasajul referitor la Grebla din referatul procurorilor, conform cotidianului Pandurul:

"Inculpatul Condescu Marin a contactat mai multe persoane avand statutul de demnitar si functionar public pentru a le solicita sprijinul in rezolvarea problemelor penale pe care le are, respectiv influentarea modului de solutionare a cauzelor penale inregistrate la Parchetul de pe langa Tribunalul Gorj.

Apreciem ca in acest sens sunt relevante discutiile purtate cu senatorul Toni Mihail Grebla si inspectorul sef Nicolescu Constantin din cadrul IPJ Dolj", se arata in referat.

Mai mult, Condescu se lauda si cu relatii cu cei mai importanti oameni din stat, presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta:

"Totodata, acesta se prevaleaza de influenta pe care o are sau lasa sa se creada ca ar avea-o asupra unor inalti demnitari ai statului, in discutiile purtate cu diverse persoane, precum si cu organele de urmarire penala, facand dese referiri la presedintele Traian Basescu si prim-ministrul Victor Ponta", mai scrie in referat.

Ce spune Grebla

Grebla a negat orice amestec si l-a somat pe procurorul de caz sa spuna in ce fel a intervenit el pentru Condescu.

"Nu am niciun fel de amestec in aceasta ancheta. Domnul procuror ar trebui sa explice ce inseamna sprijin. Nu am intervenit pe langa absolut nimeni!

E adevarat, cunoscandu-ne de 23 de ani, cand eram prefect am sustinut miscarea sportiva din Gorj, si am vorbit in ultimul timp cu Marin Condescu. Am vorbit despre fotbal, mi-a recomandat in cateva randuri ca e nevinovat si e convins ca si eu il consider nevinovat. Nu am vorbit cu niciun procuror, judecator, nici macar cu un avocat in acest sens.

E probabil interpretarea procurorului de caz, care, prin aceasta fraza frumos ticluita sa convinga judecatorul de necesitatea arestarii preventive a lui Marin Condescu. Ma mir ca numele meu a fost bagat in acest dosar despre care nu vreau sa vorbesc in niciun fel. Eu sunt retinut, mai ales atunci cand e vorba de justitie. Cred ca e o exagerare.

Il somez public pe domnul procuror sa spuna in ce a constat. Daca Marin Condescu, vorbind cu mine, a dat impresia ca solicita sprijin, aia e o alta interpretare, nesustinuta de nimic. As vrea sa vad stenograma si cu cine am incercat eu sa iau legatura pentru a-l ajuta judiciar", a spus Grebla pentru Ziare.com.

Presedintele clubului Pandurii Targu-Jiu, Marin Condescu, a fost retinut de procurorii DNA pentru presupuse falsuri, considerandu-se ca acesta a primit inapoi de la clubul respectiv, pe care il imprumutase, cu 200.000 de euro mai mult decat trebuia.

Citeste si:
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Copiii care au ieșit în centrul Oradei să protesteze contra AUR: "Nu-mi pare normal ca în zilele noastre părinții să se teamă că voi lua bătaie pentru că spun ce cred"
Evenimentul organizat, duminică după amiaza, 16 ianuarie, la Oradea, unde a preşedintele AUR, George Simion, şi mai mulţi membri ai echipei lui, au mers să strângă semnături împotriva...
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Dominic Fritz, scrisoare deschisă către premierul Ciucă: ”Urgentați găsirea unor soluţii în problema sistemului de termoficare centralizat”
Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz (USR), a transmis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă şi parlamentarilor de Timiş, în care face apel la găsirea unor soluţii pentru...
Comentarii