Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Toni Grebla: Nu procurorii-anchetatori vor raspunde, ci sefii lor

Vineri, 17 August 2012, ora 15:42
4455 citiri
Toni Grebla: Nu procurorii-anchetatori vor raspunde, ci sefii lor

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Toni Grebla de la PSD, a condamnat si el actiunile procurorilor de anchetare a presupuselor fraude de la referendum, considerand ca va trebui sa existe o raspundere a sefilor de la DNA si Parchet.

"Ce pot sa stiu e ca actiunile DNA si Parchetului au fost la inceput pripite, apoi au devenit abuzive. A merge din poarta in poarta, a scoate oamenii din biserica, e o actiune ilegala, dincolo de efectul psihologic pe care il are asupra oamenilor", a spus Grebla pentru Ziare.com.

Intrebat ce parere are despre declaratia colegului sau din USL, vicepresedintele PNL Relu Fenechiu, Toni Grebla a raspuns: "Nu procurorii anchetatori, care au primit indicatiile, vor raspunde, ci sefii lor".

El a comentat si imaginile aparute joi, in care propunerea USL pentru Ministerul Justitiei, judecatoarea Mona Pivniceru, a fost fotografiata in masina condusa de Andrei Nastase, fiul lui Adrian Nastase.

"Nu creeaza o problema, ci imaginea neplacuta ca toti cei incomozi sunt urmariti si apar informatii pe surse cand se considera necesar", ne-a mai declarat Grebla.

USL, atac frontal la procurori

Liderii USL au lansat o serie de atacuri extrem de dure la adresa procurorilor care ancheteaza posibile fraude comise la referendumul de demitere a lui Traian Basescu.

Cel care a dat tonul a fost presedintele interimar, Crin Antonescu, care a spus ca pare o actiune de intimidare a votantilor si a cerut o ancheta CSM. Opinia sa a fost sustinuta de premierul Victor Ponta si de fostul presedinte Ion Iliescu, cel care i-a atacat dur pe procurori.

Vicepresedintele PNL Relu Fenechiu a declarat ca procurorii de la DNA si Parchetul General, despre care spune ca ancheteaza oamenii simpli pentru votul la referendum, vor plati pentru faptele lor.

Fenechiu: Procurorii vor raspunde. Sa-i fereasca Dumnezeu cand vin romanii pe ei

"Ma ingrijoreaza faptul ca procuratura face abuzuri grosolane in ce-i priveste pe oamenii simpli si recurge la procedee in afara legii. Faptul ca s-ar verifica votul de la referendum nu m-ar deranja, dar modul in care o fac e un abuz in serviciu si procurorii, cu tot cu sefii lor, vor trebui sa raspunda. Garantat vor raspunde! La DNA si Parchet nu va ramane pe veci aceeasi conducere aservita lui Traian Basescu", a spus Fenechiu pentru Ziare.com.

"Ma intreaba oameni simpli cu care ma intalnesc 'Vor veni si la mine?'

Fereasca-i Dumnezeu pe procurori cand vor veni 7,4 milioane de romani pe ei, atunci va fi cum a spus Monica Macovei (razboi civil - n.red.)", a adaugat acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Grebla anchete referendum, #Grebla procurori anchete , #stiri Toni Grebla