Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”

Sambata, 21 Mai 2022, ora 12:44
6222 citiri
Toni Greblă îi răspunde lui Nicușor Dan pe tema autorizațiilor ilegale din Kiseleff:„După răspunsul ISC vom întreprinde toate măsurile”

Instituţia Prefectului Bucureşti – condusă de Toni Greblă – i-a transmis, sâmbătă, primarului general Nicuşor Dan, că nu a susţinut „cu niciun prilej” că refuză să atace în instanţă cele două autorizaţii de construire pentru imobilele de pe şoseaua Kiseleff şi că, după primirea răspunsului de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, va întreprinde toate măsurile legale, conform atribuţiilor sale.

„Cu niciun prilej prefectul Municipiului Bucureşti nu a susţinut că refuză să atace în instanţă cele două autorizaţii de construire la care se face referire, fapt ce rezultă din adresa instituţiei noastre transmisă primarului general al municipiului Bucureşti, postată de acesta pe pagina de Facebook. Demersurile instituţiei noastre nu s-au oprit însă aici, ci pentru îndeplinirea atribuţiilor ce revin prefectului, am solicitat Inspectoratului de Stat în Construcţii punerea la dispoziţie a proceselor verbale de control şi comunicarea punctului de vedere, rezultat al analizei celor reţinute prin actele de control”, se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului Bucureşti publicat pe Facebook.

Instituţia susţine că în cel mai scurt timp, după primirea răspunsului de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, prefectul va întreprinde toate măsurile legale, conform atribuţiilor sale, care rezultă în urma analizării celor două autorizaţii.

„Sugerăm domnului primar general al Municipiului Bucureşti ca, pentru eficientizarea activităţii, să găsească şi alte mijloace de comunicare directă, inclusiv telefonic”, precizează sursa citată.

Acuzațiile lui Nicușor Dan pentru prefectul Toni Greblă

Primarul Capitalei Nicuşor Dan l-a acuzat, vineri, pe prefectul Toni Greblă că refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire ilegale pentru două imobile de pe şoseaua Kiseleff, menţionând că e o „abordare diversionistă, manipulatoare şi total incorectă” a lui Greblă, care prin acest demers „nu aplică legea şi nu reprezintă interesele bucureştenilor”.

„Prefectul Capitalei refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire ilegale pentru două imobile de pe şoseaua Kiseleff! Deşi prefectul este, conform legii, autoritatea care are atribuţia de a ataca în contencios administrativ autorizaţiile de construire ilegale, prefectul Toni Greblă susţine că nu poate 'să dispună măsuri' şi că numai Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) are această pârghie. Mai mult, Toni Greblă susţine că ISC n-ar fi solicitat prefectului atacarea actelor şi nici n-ar fi trimis procesele verbale de control”, a scris vineri Nicuşor Dan, pe Facebook.

El a susţinut că prefectul are baza legală şi toate argumentele pentru acest demers.

Citeste si:
Marile proiecte de infrastructură pe care și le asumă Primarul Capitalei până la finalul mandatului. Anunțul lui Nicușor Dan despre taxa auto
Marile proiecte de infrastructură pe care și le asumă Primarul Capitalei până la finalul mandatului. Anunțul lui Nicușor Dan despre taxa auto
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat luni, 20 iunie, că introducerea unei taxe auto de la 1 ianuarie 2023 nu este o soluţie pentru Bucureşti. Edilul a vorbit și despre proiectele pe...
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Cum a fost înlocuit pe tăcute Tudorel Toader în Comisia de la Veneția. Cine îi va lua locul
Fostul ministru al Justiției Tudorel Toader a fost înlocuit din poziția de reprezentant al României în Comisia de la Veneția după ce mandatul său nu a mai fost prelungit. Mandatul lui...