Topul celor mai fiabile mașini la nivel mondial. Automobilul de pe locul întâi

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 23:57
45541 citiri
Topul celor mai fiabile mașini la nivel mondial. Automobilul de pe locul întâi
Imagine din interiorul unui Audi

Topul a fost realizat în urma unui studiu făcut de Consumers Reports, organizația care realizează evaluări imparțiale ale tuturor mașinilor de pe piață.

Studiul se bazează pe analizarea opiniilor și răspunsurilor oferite de către peste 400.000 de persoane care dețin mașini fabricate în ultimii trei ani.

Proprietarii acestora sunt invitați să evalueze performanța motorului, opțiunile cu care este dotat automobilul, sistemele de siguranță, nivelul de confort, nivelul de performanță a mașinii și alte aspecte ale vehiculelor lor, pe baza unor formulare sau întrebări standard care sunt oferite către toți șoferii.

Mașinile care se află în Top 10

10. Toyota Prius

Toyota Prius se află pe locul 10. Prius este propulsat de un motor pe benzină cu patru cilindri de 1,8 litri și de un motor electric care este bun pentru o putere combinată de 121 de cai putere.

9. Lexus NX

Unul dintre cele mai mici SUV-uri de la Lexus, NX are dimensiuni similare cu Toyota RAV4. Poate fi achiziționat fie cu un motor turbo cu patru cilindri, fie cu un motor hibrid, făcându-l oarecum unic pe piață SUV-urilor de lux, fiind probabil cel mai de calitate mini-suv hibrid care există, potrivit dailydriven.ro.

8. Buick Encore

Autoturismul american este cel mai mic SUV produs de către Buick și este similar din punct de vedere mecanic cu Chevrolet Trax. Toate modelele acestui autoturism sunt echipate cu un motor cu 4 cilindri turbo de 138 CP și opțional pot fi dotate cu tracțiune integrală.

7. Lexus GX

GX este SUV-ul off-road de dimensiuni medii de la Lexus și vine standard cu un motor V-8 mare. Este atât o mașină de familie, cât și una de teren sau pentru pasionații de mașini puternice deosebite.

6. Honda HRV

Este cel mai mic vehicul din gama Honda, dar dimensiunile sale mici ascund un interior versatil și prietenos cu încărcătură. Toate modelele vin cu un motor cu patru cilindri de 141 CP.

5. Toyota Prius Prime

Versiunea hibridă plug-în a lui Prius oferă o autonomie de 60 de kilometri doar pe circuitul electric. Toate modelele vin cu aceeași configurație de grup motoare de 121 CP.

4. Hyundai Kona

Este oferit fie cu un motor cu patru cilindri de 147 CP, fie cu un motor turbo cu patru cilindri de 175 CP.Nu este o mașină de familie, dar satisface mult mai bine nevoile șoferilor cărora nu le place să piardă timpul pe drum.

3. Audi A5

Toate echipamentele vin cu un turbocompresor cu patru cilindri care produce 261 de cai putere. Sistemul de tracțiune integrală Quattro al mărcii este instalat din fabrică pe acest autoturism.

2. Audi A4

Din punct de vedere mecanic este foarte asemănător cu A5, dar oferă o formă de mașînă de lux mai clasică. A4 poate fi avut cu același sistem de propulsie că și A5 - un turbo patru de 261 CP - dar este oferit și cu un motor entry-level care produce 201 cai putere.

1. Mazda CX-5

Îmbină modul plăcut de condus al mărcii Mazda cu un spațiu interior aproape de lux și un grup motopropulsor eficient din punct de vedere al consumului de combustibil și performanțe ridicate pentru un SUV de dimensiuni mari.

#Top 10, #masini fiabile, #nivel mondial, #Toyota, #audi, #honda, #mazda , #stiri auto