Cele mai frumoase 25 de insule din lume. Grecia a intrat în top cu trei destinații celebre

Sambata, 16 Iulie 2022, ora 14:53
12040 citiri
Cele mai frumoase 25 de insule din lume. Grecia a intrat în top cu trei destinații celebre
Imagine panoramică din Creta FOTO Facebook/ Adina Popescu

Cititorii Travel+Leisure au votat pentru realizarea topului celor mai frumoase insule din lume.

Pe primul loc în clasamentul publicat online se află Ischia, Italia, ca destinație de top, urmată de Maldive, apoi Bali și Indonezia.

Insulele grecești Milos, Paros și Creta au fost toate nominalizate în primele 25 de insule din lume ale Travel + Leisure pentru 2022.

Insula grecească vulcanică Milos a fost clasată pe locul 4, în timp ce Paros se află pe locul 12, iar cea mai mare insulă a Greciei, Creta, s-a clasat pe locul 22.

În Grecia, unde turiștii se îngrămădesc pe insule în această vară, toate cele 3 insule aflate în top 25 au ceva unic de oferit.

Milos

Ruinele antice din Milos și bucătăria uluitoare au fost două dintre cele mai mari atracții, potrivit Travel + Leisure.

Insula are sate pitorești de pescari, 75 de plaje și peșteri subacvatice. De asemenea, găzduiește statuia Venus lui Milos, care a fost găsită pe insulă, dar este acum expusă la Muzeul Luvru din Paris.

Se mândrește cu formațiuni de stâncă albă uimitoare ale plajelor Kleftiko și Sarakiniko, precum și cu satul plin de culoare Klima și cu apusul de soare din Plaka.

Insula, decorul unei colecții recente de la casa de modă franceză Dior, posedă un peisaj captivant, plin de culoare.

Despre Insula Milos

Insula Milos este una din cele mai populare insulele grecești din Marea Egee și aparține grupului de insule Ciclade. Datorită peisajul său vulcanic, plajele din Milos variază în formațiune geologică. Acesta este și motivul pentru care insula este bogată în resurse naturale.

Foarte frumoase sunt plajele de pe latura de sud a insulei, inclusiv Tsigrado, Paleochori și Agia Kyriaki. Să nu pierdeți este o excursie la Kleftiko, Meteora Sea cum este numita, o regiune cu pietre impresionante în mare.

Printre obiectivele turistice din Milos sunt satele de pescuit cu cladirile colorate care constituie de fapt garaje pentru barci. Klima și Firopotamos sunt astfel de sate de pescuit caracteristice. Plaka și Pollonia cu arhitectura cicladica sunt locuri frumoase de mers pe jos și sa vă bucurați de vedere la Marea Egee.

Din portul mic din Pollonia, aliniat cu restaurante de pește frumoase, turistii pot face o excursie de o zi la insula Kimolos. Datorită locației sale, concediul în Milos poate fi combinat cu alte insule grecesti, cum ar fi Serifos, Sifnos și Folegandros.

Cele mai multe hoteluri din insula Milos se găsesc în Plaka, Adamas și Pollonia. Acestea sunt cele trei sate mai dezvoltate din această insulă cicladica. Există o mare varietate de cazări în aceste zone, variind de la hoteluri si apartamente de familie, până la apartamente romantice si vile de lux la mare. Unele apartamente sunt, de asemenea, găsite în alte locuri mai retrase, inclusiv Plathiena, Sarakiniko și Paleochori. În general Milos are mai multe unitati de cazare tradiționale și nu multe resorturi de lux.

Paros

Situată în grupul insulelor Ciclade, se mândrește cu plaje unice cu ape albastre strălucitoare, taverne cu pește, case văruite în alb și biserici tradiționale.

Dintre diferitele sate de vizitat, Naoussa, inițial un vechi port venețian, este probabil una dintre cele mai cunoscute părți din Paros și una dintre cele mai pitorești. Pentru frumusețea plajei și cei pasionați de sporturi nautice, cum ar fi scufundări, snorkeling și windsurfing, Santa Maria este locul potrivit.

În 2020, cititorii Travel + Leisure au numit Paros cea mai bună insulă din Europa.

Despre Insula Paros

Paros este cea de a treia ca mărime, între insulele arhipelagului Insulelor Ciclade, şi este cunoscută pentru extracţiile de marmură. printre principalele exponate ale Louvrului parizian.

Cu toate acestea, pe timpul verii, în Paros este destul de aglomerat, în special atunci când vântul îi adună aici pe surferii din întreaga lume. Un loc foarte monden a devenit portul Naoussa, unde pe lângă gustări delicioase, puteţi să vă răsfăţaţi făcând cumpărături sau să vă lăsaţi duşi cu ajutorul taxiurilor marine, spre cele mai frumoase plaje, care se află în nordul insulei în apropiere de Lagera.

Oraşul principal este Paros sau Paroikia, care atrage în primul rând prin catedrala sa bizantină Panagia Ekatondapiliani din secolul 10, un exemplu relevant pentru folosirea marmurei în construcţii.

În imediata ei vecinătate, se află Muzeul Arheologic, unde puteţi admira diferite lucrări din marmură de Paros, precum şi un unicat al cronicii din Paros. Oraşul se află într-un port ascuns, pe litoralul de vest. În afară de centrul aglomerat, care oferă diverse experienţe sportive şi culturale, aici veţi găsi şi mirifice străduţe lăturalnice, de-a lungul cărora se înşiruie căsuţe cicladice tradiţionale cu curţi pline de flori.

Paros îi cucereşte pe amatorii de vacanţe romantice la mare, cu iz de istorie.

Creta

Creta este binecunoscută ca un loc remarcabil pentru istoria sa veche, peisajul, nenumăratele plaje și orașele unice.

Chania este important din punct de vedere istoric și un punct fierbinte pentru grecii tineri și moderni. Săpăturile din apropierea și din interiorul orașului au dezvăluit o parte din istoria acestuia grecilor moderni, iar arheologii au putut găsi dovezi ale istoriei minoice a orașului, precum și ale trecutului său mai îndepărtat.

Prefectura Chania deține și unele dintre cele mai frumoase plaje de pe insula Creta.

Capitala sa, Heraklion, un oraș antic, este probabil subapreciată pentru numeroasele sale atracții. Este cunoscută pentru catedralele sale uimitoare, orașele vechi, restaurante și buticuri.

Cea mai veche civilizație cunoscută din Europa, care a înflorit în Creta între anii 2.700 î.Hr. și 1.450 î.Hr., a servit și ca centru comercial pentru aur, ceramică și prețiosul șofran.

Despre Insula Creta

Creta este situată în zona estică a Mării Mediteraneene între Europa, Asia și Africa. Este mărginită de numeroase golfuri și se îinvecinează cu multe insulițe nelocuite. Plajele, scăldate de ape de culoarea turcoazului, cu nisip fin, formă alungită, diferită de restul Greciei, lunga sa istorie, fac din această insulă una dintre cele mai cautate destinații pentru vacanță.

Insula Creta este considerată a fi insula ideală pentru snorkeling, în primul rând datorită clarității apei, una dintre cele mai apreciate din lume, permițând observarea unei mari varietăți de pești și animale marine, plante acvatice.

Relieful submarin, extrem de stâncos, golfurile retrase, temperatura destul de ridicată ( 22- 27 grade Celsius) au permis dezvoltarea un mediu de viață propice pentru numeroase specii tropicale de pești și plante. Lipsa curenților este alt atu important care vă permite să admirați pitorescul subacvatic.

"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#top insule, #vacanta grecia, #paros, #Creta, #plaje , #stiri vacanta