Topul celor mai bogate femei din lume. Pe primele cinci locuri, trei americance și două europence

Duminica, 04 Iunie 2023, ora 23:27
4899 citiri
Topul celor mai bogate femei din lume. Pe primele cinci locuri, trei americance și două europence
Françoise Bettencourt Myers , moștenitoarea franceză a L\'Oreal, continuă să conducă lista celor mai bogate femei din lume pentru al treilea an consecutiv/ FOTO: Twitter

Lista actualizată a celor mai bogate 10 femei din lume, în 2023, include cinci americance, trei europence precum și reprezentante ale sexului frumos din Australia și Chile, potrivit celui mai recent clasament al celor mai bogați oameni de pe planetă realizat de revista Forbes.

Potrivit Forbes, valoarea netă combinată a celor mai bogate 10 femei de pe listă este de 402,6 miliarde de dolari, puțin mai mare decât cele 401 de miliarde de dolari înregistrate în 2022.

Din păcate, cei mai bogați oameni de pe listă sunt încă în mare parte bărbați, doar 337 de femei, sau 13% din listă, ajungând în top. În același timp, majoritatea acestor femei bogate și-au moștenit averea.

Françoise Bettencourt Myers, moștenitoarea franceză a L'Oreal, continuă să conducă lista celor mai bogate femei din lume pentru al treilea an consecutiv. Ea a ajuns pe primul loc în 2021, după ce a învins-o pe moștenitoarea Walmart, Alice Walton.

Yulia Koch și-a asigurat titlul de a doua cea mai bogată femeie din lume. După moartea soțului ei David, în 2019, Julia Koch a moștenit un pachet de 42% din acțiunile Koch Industries împreună cu cei trei copii ai săi. Începând cu 2023, ea a urcat cu o poziție pe lista celor mai bogate femei din lume, cu o avere netă de 59 de miliarde de dolari.

Alice Walton se află pe locul trei pe lista celor mai bogate femei din lume. Walton, singura fiică a fondatorului Walmart, Sam Walton, a moștenit o participație la Walmart de la tatăl ei, care a murit în 1992. Ea este, de asemenea, cunoscută pentru fondarea Muzeului de Artă Americană Crystal Bridges din Bentonville, Arkansas, care prezintă lucrări ale unor artiști celebri precum Warhol, Rockwell și Rothko. Din 2023, averea personală a lui Alice Walton este estimată la 56,7 miliarde de dolari.

Jacqueline Mars este a patra cea mai bogată femeie din lume, cu o avere netă de 38,3 miliarde de dolari. Mars, care a moștenit aproximativ o treime din acțiunile Mars Incorporated, o corporație globală care produce bomboane și hrană pentru animale de companie sub diferite mărci, inclusiv M&M's, a urcat un loc pe lista celor mai bogate femei din lume.

Miriam Adelson, care a moștenit un pachet de control la Las Vegas Sands, cel mai mare operator de cazinouri din lume, după moartea soțului ei Sheldon Adelson în 2021. Adelson este medic de profesie și se estimează că a donat aproape 1 miliard de dolari în timpul vieții pentru a sprijini cercetarea medicală și dezvoltarea de medicamente.

Rafaela Aponte-Diamante deține MSC, cea mai mare linie de croazieră din lume, împreună cu soțul ei, Gianluigi. Începând cu 2023, ea a debutat pe lista Forbes ca a șasea cea mai bogată femeie din lume, cu o avere netă de 31,2 miliarde de dolari. Anterior, Raphaela și Gianluigi erau cotați împreună ca un cuplu; cu toate acestea, Forbes a întreprins o revizuire amplă a modului în care este clasificată averea comună, ducând la listarea lor separată ca miliardari individuali.

Suzanne Klatten, economist MBA, este proprietarul a 19% din acțiunile producătorului german de automobile BMW. Mama ei a fost a treia soție a legendarului industriaș Herbert Quandt, care a jucat un rol crucial în transformarea BMW într-un lider pe piața mașinilor de lux. În plus, Klatten deține și Altana, o companie chimică fondată de bunicul ei. Cu o avere netă de 27,4 miliarde de dolari, este una dintre cele mai bogate femei din lume.

Gina Rinehart, un mogul australian, și-a menținut poziția de cea mai bogată persoană din Australia, cu o avere de 32,2 miliarde de dolari, în ciuda unei scăderi de 11% a averii ei din martie 2022. Scăderea prețurilor minereului de fier a devenit principalul motiv pentru scăderea bogăției sale. Cu toate acestea, în ciuda căderii, ea continuă să fie cea mai bogată persoană din Australia. Ea este președintele companiei miniere și agricole Hancock Prospecting Group, pe care a moștenit-o de la tatăl ei, Lang Hancock, care a murit în 1992.

Mackenzie Scott, care a primit 4% din acțiunile Amazon ca parte a divorțului ei de Jeff Bezos în 2019, a cunoscut o reducere semnificativă a averii ei în acest an. Pe lista Forbes din 2023 a celor mai bogate femei, Scott a coborât de pe locul patru pe locul nouă, cu o avere netă de 24,4 miliarde de dolari, în scădere de la 43,6 miliarde de dolari în 2022. Cu toate acestea, Scott și-a făcut un nume ca unul dintre cei mai generoși filantropi din lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Documentul secret care arată operațiunile hibride ale Rusiei. Moscova vizează conflictul dintre SUA și China și situația din Orientul Mijlociu
Documentul secret care arată operațiunile hibride ale Rusiei. Moscova vizează conflictul dintre SUA și China și situația din Orientul Mijlociu
Un document secret văzut de The Washington Post oferă o confirmare oficială și o codificare a ceea ce mulți din elita Moscovei numesc un război hibrid împotriva Occidentului. Ministerul...
De ce avioanele SUA au apărat Israelul, dar nu și Ucraina. „Este foarte stupid, este ipocrizie”
De ce avioanele SUA au apărat Israelul, dar nu și Ucraina. „Este foarte stupid, este ipocrizie”
O explicație ar fi dată de balanța puterii nucleare. Rusia deține arme nucleare și propagandiștii ei amenință periodic cu folosirea lor, susține „The Atlantic“. Pentru oamenii din...
#top, #Forbes, #cele mai bogate femei, #SUA, #Europa, #Australia , #stiri externe