Topul celor mai proaste mașini făcut de inteligența artificială. Ce a răspuns aplicația ChatGPT

Marti, 05 Septembrie 2023, ora 18:03
8650 citiri
Topul celor mai proaste mașini făcut de inteligența artificială. Ce a răspuns aplicația ChatGPT
ChatGPT a clasat Reliant Robin pe primul loc FOTO Twitter

Din miile de modele de mașini produse în lume este greu de stabilit care sunt cele mai puțin fiabile, dacă nu apelăm la inteligența artificială.

Alegerea celor mai puțin fiabile modele din prezent și trecut este un proces minuțios, pentru care am solicitat ajutorul modernului „știe-tot” care poartă numele de ChatGPT.

După ce i-am cerut să ne ofere o listă cu mașinile europene cu cea mai proastă reputație, ChatGPT a clasat Reliant Robin pe primul loc, „o mașină cu trei roți fabricată în Marea Britanie care a devenit cunoscută pentru stabilitatea sa slabă și tendința de a se răsturna, mai ales în viraje strânse. A devenit un simbol al excentricității britanice și al designului auto îndoielnic.”

Tendința lui Reliant Robin de a se răsturna a fost menționată și de Jeremy Clarkson, vorbind pentru Sunday Times. Robin are tendința de a se răsturna pentru că echipa care l-a proiectat s-a încurcat... cu diferenţialul. El a adăugat că, dacă mașina nu ar avea diferențial, s-ar prăbuși mai rar.

Potrivit ChatGPT, locul doi pe listă este ocupat de Austin Allegro (1973-1982), de asemenea un produs britanic, care a fost fabricat de compania britanică Leyland în total 642.350 de bucăți.

Austin Allegro și-a câștigat o reputație proastă pentru designul său nesigur, inclusiv pentru volanul pătrat, dar și pentru calitatea sa îndoielnică. „Este adesea considerată una dintre cele mai puțin atractive și fiabile mașini ale erei sale”.

ChatGPT și-a îndreptat atenția și spre seria de mașini Trabant (1957-1991) fabricată între 1957 și 1991 în Germania de Est.

„Este renumit pentru tehnologia învechită a motorului în doi timpi, deficitul de siguranță și metodele de producție care au dus la liste lungi de așteptare pentru clienți”.

Problemele de fiabilitate ale modelului sunt confirmate și pe internet, unde se vorbește de „calitatea construcției slabă, fiabilitatea teribilă, iar mașina a fost zgomotoasă, lentă și foarte prost proiectată”.

În cele din urmă, modelul Lada Riva care a fost construită de AvtoVAZ din Rusia din 1980 până în 2010. „A avut o reputație proastă pentru calitatea construcției, probleme de fiabilitate și tehnologie învechită”. Pe de altă parte, a fost produs în aproximativ 18 milioane de bucăți, ceea ce se datorează prețului său foarte scăzut”.

CNAIR a pus ochii pe autovehiculele istorice. Noile taxe pe care trebuie să le plătească proprietarii
CNAIR a pus ochii pe autovehiculele istorice. Noile taxe pe care trebuie să le plătească proprietarii
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat marți, 3 octombrie, că cei care dețin vehicule istorice vor avea obligaţia să achite tariful de utilizare şi...
Diferențe uriașe de avere între gospodăriile din SUA. Discrepanțele s-au adâncit în ultimii 23 de ani
Diferențe uriașe de avere între gospodăriile din SUA. Discrepanțele s-au adâncit în ultimii 23 de ani
Rezerva Federală a SUA – FED a publicat recent ultimele date privind evoluția averii gospodăriilor din Statele Unite. Cele mai bogate 0,1% gospodării din SUA, în număr de aproximativ...
#top, #masini, #proaste, #chat gpt , #stiri auto