Tornadă înfricoșătoare pe una dintre cele mai populare zone din Grecia pentru turiști VIDEO

Duminica, 14 August 2022, ora 16:55
5683 citiri
Tornadă înfricoșătoare pe una dintre cele mai populare zone din Grecia pentru turiști VIDEO
Imagini cu tornada FOTO captură video

O tornadă impresionantă și în același timp terifiantă s-a format aproape de coastă, în Halkidiki, duminică dimineața, 14 august.

Imediat, cei care fac vin pe plaja Xenia din satul Paliouri din sudul Kassandrei și-au luat mobilul pentru a surprinde fenomenul spectaculos.

Ei au încărcat mai multe videoclipuri și imagini pe rețelele de socializare.

Vreme instabilă cu ploi abundente, furtuni și, posibil, averse de grindină vor afecta nordul și centrul Greciei începând din acest weekend și până luni, 15 august.

Potrivit buletinului meteo emis de Serviciul Național de Meteorologie al Greciei, înrăutățirea vremii va fi însoțită de frecvența ridicată a fulgerelor.

Prognoza meteo detaliată pentru Grecia

Ploile abundente și furtunile vor începe vineri devreme în Macedonia Centrală. Vremea nefavorabilă se va muta apoi în orele după-amiezii spre Macedonia de Vest, Epir, Tesalia, vestul și centrul Greciei continentale — în principal Aitoloakarnania și Evrytania.

Ploile abundente și furtunile vor reveni sâmbătă în Macedonia, Tesalia și Marea Ionică. În Macedonia, aceeași vreme va continua și în timpul nopții, potrivit greekreporter.com

Duminică, vremea extremă va afecta Tesalia, Macedonia Centrală și de Est, Tracia, grupul de insule Sporade, estul Greciei continentale, inclusiv Attica, insula Evia și nord-estul Mării Egee.

Din noaptea de duminică până luni, vremea nefavorabilă va persista în Tracia și nord-estul Mării Egee, în timp ce, în toate celelalte zone, vremea va deveni mai blândă.

Serviciul de Protecție Civilă din Grecia avertizează toți cetățenii greci să fie deosebit de atenți, asigurându-se că sunt luate măsuri de autoprotecție împotriva riscurilor care decurg din izbucnirea vremii severe.

Citește și:
Cum va fi vremea în luna octombrie. Zonele în care sunt anunțate temperaturi aproape de pragul înghețului
Cum va fi vremea în luna octombrie. Zonele în care sunt anunțate temperaturi aproape de pragul înghețului
Octombrie este cea mai stabilă lună de toamnă, vremea menţinându-se însorită pe parcursul a mai multor zile, chiar dacă nopţile vor deveni tot mai reci. În majoritatea zonelor ţării...
Vreme caldă în octombrie. Zonele în care sunt anunțate ploi
Vreme caldă în octombrie. Zonele în care sunt anunțate ploi
Meteorologii au anunțat că vremea rămâne frumoasă și călduroasă și în luna octombrie, cu temperaturi normale pentru această perioadă. De asemenea, numărul precipitațiilor va fi redus....