Cel puţin 25 de morţi şi zeci de răniţi, în urma tornadelor din statul american Mississippi. Guvernator: "Este o tragedie"

Duminica, 26 Martie 2023, ora 07:29
1268 citiri
Cel puţin 25 de morţi şi zeci de răniţi, în urma tornadelor din statul american Mississippi. Guvernator: "Este o tragedie"
Imagine dintr-o zonă afectată de tornade FOTO captură YouTube

Cel puţin 25 de persoane au murit, după ce o tornadă şi furtuni s-au abătat asupra statului Mississippi, din sudul Statelor Unite, relatează AFP.

„Este o tragedie”, a declarat guvernatorul statului Tate Reeves pe Twitter, referindu-se la „daune devastatoare” după ce tornadele au trecut prin Mississippi pe mai bine de 150 km de la vest la est.

„Amploarea pierderilor şi a pagubelor este evidentă în toate zonele afectate astăzi”, a spus el, după ce a vizitat Silver City, unul dintre oraşele cele mai afectate.

Numărul morţilor se ridică la 25 de morţi şi zeci de răniţi, potrivit Mississippi State Emergency Services (MSEMA). Patru persoane dispărute „au fost găsite”, au adăugat ei.

Echipele de căutare şi salvare lucrează pentru a găsi victime.

Preşedintele american Joe Biden a vorbit într-un comunicat de presă despre imagini „sfâşietoare” şi a subliniat că statul federal va face „tot ce poate pentru a ajuta”, „atâta timp cât este nevoie”.

Tornadele, un fenomen meteorologic pe cât de impresionant, pe atât de greu de prezis, sunt frecvente în Statele Unite, mai ales în centrul şi sudul ţării.

În decembrie 2021, aproximativ 80 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce tornade au lovit statul Kentucky.

#tornade sua, #Mississippi, #morti, #raniti, #pagube , #stiri internationale