A fost ales tortul anului 2023 în România. Nu are zahăr în compoziție, dar a cucerit cu aromele de ciocolata neagră, zmeură și fistic

Joi, 23 Martie 2023, ora 17:14
3201 citiri
A fost ales tortul anului 2023 în România. Nu are zahăr în compoziție, dar a cucerit cu aromele de ciocolata neagră, zmeură și fistic
Tortul anului 2023 în România nu are zahăr FOTO Facebook/RoAliment

Tortul Anului 2023 a fost denumit de către creatoarea lui ”Liberte, fraternite, souplesse” și s-a detașat de ceilalți concurenți prin combinația fină de ingredient și arome de zmeură, fistic, ciocolată albă și neagră.

Cel mai mare eveniment dedicat specialiștilor din industria panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolateriei, morăritului și gastronomie din România a început în data 17 martie în cadrul expoziției internaționale GastroPan.

Cel mai așteptat moment al zilei a fost decernarea premiului Tortul Anului 2023 – care a purtat numele de Liberte, fraternite, souplesse creat de Sima Maria Adina de din București.

La această categorie au participat zece cofetari din toată țară care au fost provocați să dezvolte un tort inovator în care să se folosească mult cunoscutul choux, tematica fiind semipreparat de bază choux – aluat opărit.

Cel mai bun tort a fost creat de Sima Maria Adina care s-a detașat cu un tort clasic, dar ținând cont de sustenabilitate și cerințele consumatorului din zilele noastre, mai exact fără adaos de zahăr și fără gluten.

În compoziția tortului, s-au folosit făinuri fără gluten, înlocuitori ai zahărului și materii prime de bază din cofetărie. Aromele combinate au fost cele de ciocolată neagră și albă, zmeură, fistic.

#tort, #prajituri, #patiserie, #zmeura calorii, #ciocolata neagra, #fistic, #cofetarie , #stiri magazin