Motivul pentru care cel mai mare producator auto din lume a oprit productia la toate fabricile din tara-mama

Luni, 08 Februarie 2016, ora 14:39
4742 citiri
Motivul pentru care cel mai mare producator auto din lume a oprit productia la toate fabricile din tara-mama
Foto: Arhiva Ziare.com

Toyota, cel mai mare producator auto din lume, a oprit productia la toate fabricile sale din Japonia, din cauza exploziei de luna trecuta la o fabrica de otel care furniza materiile prime.

Astfel, compania suspenda, incepand de luni, productia la 29 de fabrici, inclusiv la cele 18 uzine operate de alte companii din cadrul grupului Toyota, urmand ca activitatea sa fie reluata in 15 februarie, a anuntat un purtator de cuvant, transmit DPA si Xinhua.

Ca urmare a masurii, productia va scadea zilnic cu pana la 80.000 de autovehicule.

In 8 ianuarie, explozia de la fabrica detinuta de Aichi Steel Corp, afiliata Toyota, a dus la oprirea productiei de otel, ceea ce a afectat capacitatea companiei auto de a-si procura materia prima necesara fabricarii vehiculelor.

Sfatul Toyota, dupa scandalul Volkswagen: Nu va cramponati de primul loc

Activitatea uzinei detinuta de Aichi Steel Corp nu va fi reluata pana in 29 martie, dar pana atunci Toyota se va aproviziona de la alti producatori de otel.

Vineri, Toyota si-a imbunatatit estimarile privind rezultatele pe care le va inregistra in exercitiul fiscal curent, dupa ce in perioada aprilie-decembrie 2015 profitul sau net a crescut cu 9,2%, pana la valoarea record de 1.890 miliarde yeni (16 miliarde de dolari).

Toyota, cel mai mare prducator de autovehicule din lume

Cel mai mare producator auto din lume a comercializat 6,49 milioane autovehicule la nivel global in perioada aprilie-decembrie, in conditiile in care, exceptand America de Nord, numarul unitatilor vandute a scazut in majoritatea regiunilor inclusiv in Europa, Japonia si restul Asiei.

Toyota si-a imbunatatit usor estimarile privind profitul net pe care il va realiza in anul financiar ce se va incheia in luna martie 2016 pana la 2.270 miliarde yeni (19,43 miliarde de dolari), de la o estimare anterioara de 2.250 miliarde yeni.

De asemenea, compania nipona se asteapta sa vanda 10,05 milioane vehicule in anul fiscal 2015, in crestere fata de 10 milioane unitati cat estima in luna noiembrie.

Grupul a anuntat ca in anul calendaristic 2015 a vandut 10,15 milioane vehicule la nivel mondial, ceea ce ii permite sa pastreze titlul de cel mai mare producator auto din lume pentru al patrulea an consecutiv.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Toyota oprire productie Japonia, #Toyota oprire productie , #modele