Oficial: Toyota va crea un brand hibrid botezat "Prius"

Sambata, 19 Septembrie 2009, ora 21:12
1285 citiri
Oficial: Toyota va crea un brand hibrid botezat "Prius"

Toyota a confirmat recent intentia de a da nastere unui brand hibrid, care se va numi Prius. Primele modele din gama popularului hibrid vor debuta in 2012.

Toyota a confirmat oficial speculatiile potrivit carora modelul Prius va da nastere unui brand hibrid. Japonezii au recunoscut ca intentioneaza sa extinda gama Prius in cadrul unei conferinte care a reunit toti dealerii Toyota si Lexus.

Cu toate acestea, oficialii au tinut sa precizeze ca Prius nu va fi un brand de sine statator asa cum sunt Lexus si Scion (in Statele Unite), ci mai degraba o divizie integrata a constructorului japonez. Momentan nu exista informatii despre viitoarele modele care vor lua nastere sub umbrela brandului hibrid.

Cel mai probabil vom asista la debutul mult vehiculatei variante coupe a lui Prius, capabila sa rivalizeze cu viitorul hibrid sportiv al celor de la Honda, CRZ. Gama ar putea fi extinsa si cu un pick-up hibrid, bazat pe conceptul A-BAT, dezvaluit in cadrul editiei 2008 a Salonului Auto de la Detroit.

Desi nu exista informatii despre viitoarele modele ale brandului japonez, se asteapta ca Toyota sa extinda oficial gama Prius in 2012.

Cititi mai mult pe Automarket.ro

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Toyota brand hibrid Prius, #Toyota Prius , #modele