Toyota nu mai vrea sa lanseze automobile care functioneaza cu combustibili fosili

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 09:06
4464 citiri
Toyota nu mai vrea sa lanseze automobile care functioneaza cu combustibili fosili
Foto: Arhiva Ziare.com

Toyota Motor Corp., cel mai mare constructor auto japonez, si-a propus ca incepand din 2050 sa nu mai vanda automobile care functioneaza doar cu combustibili fosili urmand sa le inlocuiasca cu modele hibride sau pe baza de celula de combustibil.

Obiectivul acestei strategii este reducerea cu 90% a emisiilor de CO2 ale vehiculelor, in 2050 comparativ cu nivelul din 2010, in ideea de a limita incalzirea globala din cauza efectului de sera, transmite AFP.

Potrivit unui plan pe termen lung, prezentat miercuri de oficialii de la Toyota, grupul nipon ar urma sa vanda 1,5 milioane de vehicule hibride (cu motorizare dubla) pe an incepand din 2020. De asemenea, tot incepand din 2020, Toyota ar urma sa vanda anual peste 30.000 de vehicule pe baza de celula de combustibil, care nu emit gaze cu efect de sera ci doar vapori de apa.

Toyota, cea mai valoroasa companie auto. Volkswagen a ajuns pe locul 35

Pionier al automobilelor hibride, pe care a inceput sa le comercializeze inca din 1997 si din care pana in prezent a vandut peste opt milioane de exemplare, Toyota mizeaza mult pe tehnologia celulelor de combustibil. Acest procedeu este utilizat deja de modelul Toyota Mirai, care a fost lansat pe piata la finele anului trecut in Japonia, si a carui productie ar urma sa fie majorata in urmatorii ani.

Angajamentele asumate de Toyota vin intr-un moment in care industria auto este zguduita de scandalul de la grupul auto german Volkswagen AG, care a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

In primele sase luni ale acestui an, Volkswagen a devansat la limita Toyota Motor Corp, devenind cel mai mare producator auto mondial dupa livrari. In primul semestru din 2015, Volkswagen a vandut 5,04 milioane de vehicule, iar Toyota - 5,02 milioane unitati. Livrarile au scazut cu 1,5% in cazul Toyota si cu 0,5% la Volkswagen.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Toyota modele hibride, #Toyota renunta combustibili fosili , #modele