Ziare.com

Toyota recheama milioane de masini, inclusiv din Europa: Probleme multiple

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 14:30

   

Toyota recheama milioane de masini, inclusiv din Europa: Probleme multiple
Compania Toyota recheama in unitatile de service aproximativ 6,4 milioane de masini. Sunt vizate probleme pe care le-ar avea 30 de modele comercializate in SUA, Japonia si Europa.

Operatiunea este a doua cea mai mare intreprinsa vreodata in acest scop de producatorul auto japonez, scrie CBS News. Anuntul a fost facut miercuri, mentionandu-se si faptul ca nu s-au inregistrat accidente cauzate de problemele avute in vedere.

Defectiunile s-ar inregistra la scaune, la volan, precum si la motorul stergatoarelor de parbriz. De asemenea, modulul air-bag-ului ar avea o defectiune la unul din cabluri. Este posibil ca acest cablu sa fie deteriorat la manevrarea volanului, ceea ce poate impiedica activarea lui in caz de accident.

Nu se stie inca daca aceste defectiuni provin de la producatorii de piese sau au aparut in urma procesului de asamblare executat de Toyota. In trecut, compania a fost nevoita sa recheme in unitatile de service 9 milioane de masini din cauza acceleratiei care se bloca in timpul mersului.

Tocmai din acest motiv, Toyota a fost nevoita sa incheie o intelegere de 1,2 miliarde de dolari cu guvernul SUA, luna trecuta, fiind pasibila si de plata altor daune catre persoanele care au deschis procese in urma accidentelor inregistrate.

Conform Autonews, in Europa vor fi rechemate pentru reparatii aproximativ 810.000 de automobile.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1191 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor