Toyota recheama 1,7 milioane de masini. Inclusiv din Romania

Miercuri, 26 Ianuarie 2011, ora 12:54
1572 citiri
Toyota recheama 1,7 milioane de masini. Inclusiv din Romania

Constructorul auto japonez Toyota recheama inca 1,7 milioane de masini vandute in intreaga lume din cauza unei scurgeri de combustibil. Si in Romania au fost vandute aproximativ 150 de masini cu astfel de probleme.

Reprezentantii Toyota Romania au declarat pentru Ziare.com ca exista o campanie de rechemare in service pentru modelul Avensis inclusiv in Romania. Desi nu exista o confirmare finala privind numarul de masini care vor fi chemate in service, se estimeaza ca vor fi in jur de 150 de unitati.

Clientii Toyota Romania vor fi anuntati prin scrisori recomandate sa se prezinte in orice service din reteaua Toyota in Romania, costurile unor eventuale reparatii fiind suportate de catre compania.

Toyota si ministerul japonez al Transporturilor au anuntat ca e vorba de 1,28 de milioane de masini vandute in Japonia si inca 421.000 in lume. Aceleasi probleme au fost depistate si la cateva modele Lexus, asa ca vor fi rechemate 245.000 de masini de lux in SUA si aproximativ 10.000 in Europa, potrivit AFP.

"Exista riscul aparitiei unor mici crapaturi la conductele pompei de combustibil. Daca sunt utilizate in continuare, exista riscul ca aceste crapaturi sa se mareasca, provocand scurgeri de combustibil", a declarat ministrul japonez al Transporturilor. Reprezentantii Toyota au adaugat ca nu a avut loc niciun accident din cauza defectiunilor.

Analistii pietei auto spun ca va fi si mai greu pentru Toyota sa recastige increderea cumparatorilor dupa valul de rechemari si procese de anul trecut in urma caruia a primit si cateva amenzi record. Actiunile constructorului auto japonez au scazut cu 1,87% imediat dupa anunt.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Toyota recheama masini, #Toyota campanie rechemare, #Toyota Romania, #Toyota defectiuni, #Toyota scurgere combustibil , #Romania