Profitul Toyota a urcat de 250 de ori in trimestrul doi

Vineri, 03 August 2012, ora 13:32
1601 citiri
Profitul Toyota a urcat de 250 de ori in trimestrul doi
Foto: Arhiva

Profitul net al producatorului auto japonez Toyota a crescut de 250 de ori, in trimestrul al doilea din acest an, comparativ cu perioada similara din 2011, cand afacerile i-au fost grav afectate de tsunami.

Compania a anuntat, vineri, obtinerea unui profit net de 290,3 miliarde de yeni (3,71 de miliarde de dolari), in perioada aprilie - iunie 2012, comparativ cu doar 1,16 miliarde de yeni anul trecut, relateaza AFP.

In acelasi interval, vanzarile producatorului auto s-au majorat cu 60 la suta, pana la 5,50 de trilioane de yeni (63,9 miliarde de dolari), iar profitul operational a atins nivelul de 353,14 miliarde de yeni (4,5 miliarde de dolari), fata de o pierdere de 107,96 de miliarde de yeni in urma cu un an.

De asemenea, oficialii companiei au revizuit in urcare estimarea de vanzari, asteptandu-se la un total de 9,76 de milioane de masini, fata de 9,58 de milioane de masini in estimarea precedenta. Compania are in plan o productie de 10,05 milioane de automobile.

In prima jumatate a anului, compania japoneza s-a intors pe pozitia de lider al vanzarilor, cu cinci milioane de unitati, mai mult decat rivalii General Motors si Volkswagen.

"In toate regiunile, vanzarile s-au majorat semnificativ, datorita redresarii puternice a cererii, care a suferit anul trecut din cauza lipsei furnizarii, cauzate de cutremurul din estul Japoniei", a declarat managerul senior Takahiko Ijichi.

Politica agresiva de reducere a cheltuielilor si vanzarile mari au acoperit pierderile cauzate de aprecierea yen-ului fata de dolar, din cauza caruia produsele companiilor japoneze au devenit mai putin competitive pe pietele externe.

Toyota si-a pastrat estimarea de profit anual la nivelul de 760 de miliarde de yeni (9,7 miliarde de dolari), iar estimarea de vanzari la 22 de trilioane de yeni (281,1 miliarde de dolari).

Compania, care include si brandurile Lexus, Daihatsu si Hino, a vandut 4,97 de milioane de unitati la nivel mondial, in primele sase luni ale anului, cu 34 la suta mai mult decat in perioada similara din 2011. In acelasi timp, GM a vandut 4,67 de milioane de dolari, iar Volkswagen 4,45 de milioane.

China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
Apple încetinește producția de Vision Pro după vânzările modeste din Statele Unite ale Americii
După ultimele vânzări înregistrate de Apple pentru produsul Vision Pro, casca VR a gigantului tech, se pare că oficialii companiei au luat decizia de a limita producția dispozitivelor....
#crestere profit Toyota, #crestere vanzari Toyota , #stiri Toyota