Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Toyota a ramas cel mai mare constructor auto mondial si in 2010

Luni, 24 Ianuarie 2011, ora 10:18
1346 citiri
Toyota a ramas cel mai mare constructor auto mondial si in 2010
Foto: Arhiva

Constructorul auto japonez Toyota Motor Corp a anuntat luni ca in 2010 a vandut un numar de 8,418 milioane vehicule la nivel global, ceea ce inseamna ca grupul nipon a ramas cel mai mare constructor auto din lume pentru al treilea an consecutiv.

Comparativ, rivalul american General Motors (GM) a anuntat ca in 2010 vanzarile sale au crescut cu 12,2 procente pana la 8,39 milioane vehicule, transmite AFP.

In pofida numeroaselor actiuni de rechemare la service, vanzarile Toyota au crescut cu 8% in 2010 comparativ cu 2009, a precizat grupul nipon intr-un comunicat.

Excluzand vanzarile de mini-vehicule realizate de divizia Daihatsu Motor Co precum si vanzarile diviziei de camioane Hino Motors Ltd, Toyota a vandut anul trecut 7,528 milioane vehicule. In timp ce vanzarile pe piata japoneza au crescut cu 14 procente pana la 1,566 milioane vehicule, pe piata externa vanzarile Toyota au crescut cu sase procente pana la 5,962 milioane vehicule.

In perioada cuprinsa intre sfarsitul lui 2009 si inceputul lui 2010 Toyota a fost nevoit sa recheme la service aproximativ noua milioane de autovehicule vandute in intreaga alume din cauza mai multor probleme tehnice, in special a problemelor la pedala de acceleratie care risca sa ramana blocata dat si a problemelor la sistemul de franare, toate aceste retrageri provocand una din cele mai grave criza cu care s-a confruntat Toyota in istoria sa.

Toyota Motor Corp. a detronat General Motors din pozitia de lider auto mondial in anul 2008, o pozitie pe care GM a detinut-o fara intrerupere timp de aproape opt decenii.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Toyota constructor masini 2010, #cel mai mare constructor , #stiri Toyota