Toyota a redevenit cel mai mare producator auto din lume

Luni, 28 Ianuarie 2013, ora 11:24
2574 citiri
Toyota a redevenit cel mai mare producator auto din lume
Foto: Daylife

Toyota si-a recastigat locul de cel mai mare producator auto din lume, dupa ce a vandut 9,75 de milioane de masini anul trecut, reprezentand o crestere de 22 la suta fata de 2011.

Producatorul japonez a depasit, astfel, compania americana GM, care a vandut 9,29 de milioane de masini in 2012, relateaza BBC News.

Dupa dezastrele naturale care au lovit Japonia si Thailanda in 2011, ducand la scaderea vanzarilor Toyota, compania s-a redresat anul trecut, in special in pietele principale, cum ar fi Statele Unite.

Si rivalii Toyota au inregistrat vanzari record in 2012. Nissan Motor a vandut 4,94 de milioane de masini la nivel mondial, cu 6 la suta mai mult decat in anul precedent, iar Honda a inregistrat o majorare de 19 la suta a vanzarilor, in acelasi interval, pana la 3,82 de milioane de unitati.

In ultimele saptamani, companiile japoneze au fost ajutate si de deprecierea yenului fata de dolarul american. De altfel, din noiembrie 2012 pana in prezent, yenul a scazut cu 15 procente in fata monedei americane, avand un impact pozitiv asupra exporturilor japoneze.

Pentru anul financiar care se va incheia in martie 2013, Toyota estimeaza profituri nete de 8,6 miliarde de dolari. Totusi, oficialii companiei au declarat ca ar putea exista probleme din cauza disputelor teritoriale cu China, aceasta fiind cea mai mare piata auto din lume, esentiala, astfel, si pentru cresterea Toyota.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#vanzari Toyota 2012, #Toyota lider producatori auto , #stiri Toyota