Toyota, acuzata ca a ignorat sistematic legea

Duminica, 28 Februarie 2010, ora 20:44
1188 citiri
Toyota, acuzata ca a ignorat sistematic legea

Documentele interne ale Toyota Motor Corp arata ca producatorul auto a mai avut probleme in instanta si ca a ignorat "sistematic legea", sustine presedintele unei comisii de investigare a companiei din SUA.

"Persoanele ranite in accidente in care au fost implicate masinile Toyota s-ar fi putut accidenta a doua oara pentru ca Toyota nu a prezentat probe relevante in instanta de judecata", a declarat Edolphus Towns intr-o scrisoare adresata sefului Toyota din America de Nord, Yoshimi Inaba.

Declaratiile sale au fost privite insa cu scepticism de unii avocati, inclusiv de cei care au intentat procese producatorului auto, scrie Wall Street Journal.

Avocatii unora dintre reclamantii care au probleme cu masinile sustin ca documentele se refera in cea mai mare parte la accidentele care nu au fost cauzate de defectiuni ale sistemului de accelerare, o problema puternic analizata in prezent.

Un purtator de cuvant al Toyota a declarat, vineri, ca aceasta companie ia in serios obligatiile legale si ca este increzatoare ca a actionat in mod corespunzator cu privire la aceasta situatie.

"Nu este mai putin frecvent pentru companii sa obiecteze la anumite solicitari de documente in cadrul litigiilor. In conformitate cu aceasta filozofie, am luat masurile necesare pentru a mentine confidentiale informatiile referitoare la afacerile competitive", a declarat purtatorul de cuvant, Cindy Knight.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#masini Toyota, #probleme Toyota, #retragere masini Toyota , #stiri Toyota