Toyota ar putea concedia angajati din Marea Britanie si America

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 11:36
661 citiri
Toyota ar putea concedia angajati din Marea Britanie si America

Cel mai mare producator auto mondial, Toyota, ar putea concedia angajatii cu norma intreaga ai diviziilor din Marea Britanie si America de Nord.

Masurile pe care compania intentioneaza sa le ia sunt incadrate intr-un plan anticriza economica, conform unei surse apropiate, informeaza Reuters.

Toyota reduce puternic productia in contextul in care criza financiara globala a afectat vanzarile, in timp ce ar putea afisa primele pierderi operationale in anul fiscal, care se va incheia in martie. Pe piata americana, vanzarile au scazut in decembrie cu 37%.

Un purtator de cuvant al companiei a declarat ca Toyota ar putea intreprinde masuri aditionale de reducere a costurilor in America de Nord, in mijlocul unei incetiniri economice fara precedent, pe piata de profil.

"Nicio decizie nu a fost finalizata", a declarat purtatorul de cuvant al companiei, Mike Goss, intr-un comunicat.

Cotidianul financiar Nikkei a scris ca Toyota ar putea concedia pana la 1.000 angajati cu norma intreaga in Statele Unite si Marea Britanie, in contextul scaderii vanzarilor si presiunii de reducere a costurilor.

Grupul anuntase saptamana aceasta ca vanzarile pe piata locala au scazut cu 5%, la 2,15 milioane unitati, iar cele din strainatate au coborat cu 4%, la 6,82 milioane automobile.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Toyota, #angajat concediat, #Marea Britanie , #stiri Toyota