Ziare.com

Toyota ar putea reduce cheltuielile de capital in 2009 cu pana la 40%

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 12:00

   

Toyota ar putea reduce cheltuielile de capital in 2009 cu pana la 40%
Toyota Motor Corp ar putea reduce cheltuielile de capital cu 30-40% fata de 2008, in anul financiar ce va incepe in aprilie 2009, ca reactie la scaderea drastica a vanzarilor de autoturisme, a anuntat luni cotidianul japonez Nikkan Kogyo.

Toyota si companiile concurente reduc nivelul productiei, in contextul in care conditiile dificile de creditare si accentuarea nesigurantei investitorilor au afectat vanzarile de autoturisme la nivel mondial. Vanzarile din Statele Unite, cea mai mare piata auto din lume, au scazut in noiembrie la cel mai mic nivel din 1982, informeaza Reuters.

Toyota, cel mai mare producator auto din lume, a creat un comitet de urgenta, condus de presedintele Katsuaki Watanabe, ce are rolul de a spori profitabilitatea in urmatoarele luni, pentru a evita o noua coborare a estimarilor de castiguri.

Luna trecuta, compania a revizuit in scadere cu 1.000 miliarde yeni (aproximativ 10,8 miliarde dolari) previziunile legate de profitul operational anual, la 600 miliarde yeni.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Grupul a amanat deschiderea unor noi intreprinderi si va reduce locurile de munca, precum si cheltuielile de dezvoltare.

O purtatoare de cuvand a declarat ca Toyota isi revizuieste toate planurile de cheltuieli de capital, in scopul de a reduce investitiile pentru anul viitor, insa nu a decis amploarea reducerii.

"Evident, toate companiile isi reduc in prezent productia. Daca piata americana si yenul se mentin la nivelul actual, va fi dificil pentru Toyota sa obtina profit anul viitor", a declarat un analist auto din cadrul Credit Suisse, Koji Endo, adaugand ca grupurile concurente Honda Motor Co si Nissan Motor Co sunt in aceeasi situatie.

Endo a estimat ca Toyota va reduce cheltuielile anuale de capital la putin sub 1.000 miliarde yeni, fata de estimarea oficiala de 1.400 miliarde yeni, in anul ce se va incheia in martie.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 656 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor