Ziare.com

Toyota s-ar putea retrage din Formula 1

Miercuri, 30 Septembrie 2009, ora 10:26

   

Toyota s-ar putea retrage din Formula 1
Un oficial al companiei Toyota a admis ca echipa japoneza s-ar putea retrage din Formula 1 la finalul acestui sezon din cauza costurilor ridicate de participare in competitie.

Consiliul de conducere al constructorului Toyota se va reuni pe 15 noiembrie pentru a stabili viitorul programului de Formula 1, bugetul alocat echipei urmand sa fie principalul subiect de discutie.

Presa internationala a speculat intens ca una dintre variante este ca Toyota sa se retraga complet din Formula 1 in urma rezultatelor modeste si a crizei economice. Desi presedintele John Howett a dat anterior asigurari ca acest lucru nu se va intampla, Tadashi Yamashina, seful echipei de Formula 1, a admis ca membrii consiliului de conducere al japonezilor sunt destul de reticenti la implicarea in Marele Circ.

"Trebuie sa transformam Formula 1 intr-o competitie in care nu avem nevoie de atat de multi bani. Trebuie sa luam in considerare diverse probleme luand in calcul legaturile cu compania-mama", a declarat Yamashina citat de publicatia nipona Yomiuri.

Toyota a devenit reticenta la programul de Formula 1 odata cu izbucnirea crizei economice cu un an in urma, intrucat echipa se afla inca in cautarea primei victorii de la debutul din 2002, in contextul in care bugetul anual alocat acesteia a depasit frecvent 300 de milioane de dolari. Pe de alta parte, Toyota Racing a semnat Acordul Concorde prin care se obliga sa concureze in F1 pana in 2012, iar o retragere prematura din competitie ar avea ca efect o penalizare financiara majora.

Cititi mai mult pe Automarket.ro
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 810 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.Platforma pentru solutionarea online a litigiilor