Uzinele Toyota si Nissan din Japonia isi vor relua activitatea din 18 aprilie

Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 10:11
945 citiri
Uzinele Toyota si Nissan din Japonia isi vor relua activitatea din 18 aprilie
Foto: AFP

Producatorii auto Toyota si Nissan au anuntat, vineri, ca isi vor relua activitatea la toate fabricile din Japonia, de la mijlocul lunii aprilie. Cei doi giganti estimeaza insa o reducere la jumatate a volumului productiei.

Ambele companii au fost nevoite sa isi suspende productia la facilitatile japoneze, in urma cutremurului devastator din 11 martie. In plus, din cauza seismului au fost inregistrate probleme si in ceea ce priveste aprovizionarea cu componente auto, noteaza Nikkei.com.

Toyota, cel mai mare producator de masini din lume, a anuntat ca isi va relua productia la toate cele 7 fabrici din Japonia incepand cu 18 aprilie. Gigantul auto precizeaza ca productia va fi repornita doar in perioada 18-27 aprilie, dupa care isi va suspenda activitatea pana pe 10 mai, din cauza "sarbatorilor primaverii".

La randul lor, reprezentantii Nissan, al doilea producator de automobile ca volum, au precizat ca in perioada 11-18 aprilie, vor fi redeschise cele cinci facilitati de asamblare. In plus, Nissan va reporni din 18 aprilie si uzina de motoare din orasul Iwaki, prefectura Fukushima.

Atat Nissan cat si Toyota sustin ca facilitatile lor din Japonia vor functiona sub capacitate normala pentru o perioada neprecizata.

Pe 25 martie, Toyota a reluat productia a trei modele hibride in Japonia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
Registrul european de transparență pentru activități de lobby are lacune, arată un raport publicat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Conturi Europeană. Mecanismul, care ajută la informarea...
#redeschidere fabrici Toyota Japonia, #productie Toyota , #stiri Toyota