Volkswagen depaseste Toyota: 8 milioane de unitati vandute

Luni, 09 Ianuarie 2012, ora 21:08
1717 citiri
Volkswagen depaseste Toyota: 8 milioane de unitati vandute
Foto: Arhiva

Producatorul german Volkswagen a declarat ca a depasit in premiera nivelul de 8 milioane de autovehicule, surclasandu-si astfel rivalul Toyota, in vreme ce BMW si-a intarit pozitiza de cel mai mare producator auto premium.

Seful grupului VW a declarat pentru presa ca numarul total al unitatilor vandute de grup - ceea ce include Audi, Skoda si Bentley - a fost de 8,16 milioane in 2011, ceea ce reprezinta o crestere cu 14 procente fata de anul anterior. Daca se adauga si masinile de mare tonaj produse de catre Scania, grupul german a vandut peste 8,22 milioane de unitati in 2011, noteaza Financial Times.

Pentru producatorii auto germani nu s-a simtit nicidecum criza in 2011, data fiind cererea foarte mare de automobile germane pe pietele emergente.

Vanzarile Toyota, principalul competitor al grupului german, au scazut cu 6 procente in 2011, pana la aproximativ 7,05 milioane de unitati, dupa ce fabricile japoneze au fost puternic afectate de calamitatile naturale din primavara lui 2011. Sistemul de livrare a componentelor a fost puternic afectat, ceea ce a intarziat livrarea comenzilor pentru autovehiculele japoneze.

Mai ramane ca producatorul american GM sa faca publice cifrele vanzarilor insa multi analisti considera ca VW este deja lider mondial la nivelul vanzarilor, daca sunt excluse unitatile produse de catre GM in colaborare cu producatorii chinezi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Probleme cu transmisia la mașinile Ford. Compania recheamă aproape 500.000 de autovehicule
Gigantul auto american Ford recheamă peste 450.000 de vehicule, în Statele Unite, după ce au fost detectate probleme la nivelul bateriei, care pot conduce la pierderea puterii de transmisie și...
#criza economica, #vanzari auto VW, #clasament producatori auto, #vanzari VW 2011 , #stiri Toyota