Tancurile Leopard pe care rușii se laudă că le-au distrus ucrainenilor erau, de fapt, tractoare și combine agricole VIDEO

Miercuri, 07 Iunie 2023, ora 06:04
8192 citiri
Tancurile Leopard pe care rușii se laudă că le-au distrus ucrainenilor erau, de fapt, tractoare și combine agricole
VIDEO
Videoclipul arăta distrugerea combinelor John Deere FOTO Telegram

După anunțul Ministerului Apărării din Rusia despre distrugerea a opt tancuri Leopard și publicarea „dovezilor video”, rușii s-au îndoit de veridicitatea informațiilor. Pe 6 iunie, un canal rus de Telegram a subliniat că Ministerul rus al Apărării a confundat combinele agricole cu tancurile.

„Nu vrem să afirmăm nimic, dar silueta vehiculului din filmările publicate de Ministerul Apărării al Federației Ruse nu seamănă deloc cu un tanc”, a spus canalul.

Autorul postării a atras atenția asupra faptului că siluetele din videoclip seamănă cu mașinile de recoltat cereale.

"Acest lucru este indicat de dispozitivele caracteristice de descărcare situate sus, care, datorită amplasării lor, nu sunt în mod evident arme", se arată în postare.

Mai târziu, autorii canalului rus de Telegram au aflat că videoclipul arăta distrugerea combinelor John Deere din seria 9000 și 700, precum și a tractorului John Deere 4830.

În plus, după cum s-a menționat pe canalul Telegram rusesc, cele 4 roți ale tractorului sunt clar vizibile în al doilea cadru.

Pe 6 iunie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a publicat un videoclip despre presupusa distrugere a tancurilor germane Leopard în Ucraina. În înregistrare se aude o scurtă convorbire între cele două echipaje, un elicopter Ka-52 ce trage asupra obiectivelor, care sunt confundate cu tancuri.

Observatorii militari ruși au acordat atenție dialogului și și-au dat seama ca rușii s-au decis să tragă pentru orice eventualitate, fără a ști în ce trag exact.

Reamintim, pe 5 iunie, Ministerul Apărării al Federației Ruse a anunțat „distrugerea” a opt tancuri Leopard furnizate Ucrainei de țările occidentale.

Eveniment Quarterly Report

Pas major făcut de ucraineni. Trupele Kievului au spart apărarea rușilor și se află la periferia localității Novoprokopovka
Pas major făcut de ucraineni. Trupele Kievului au spart apărarea rușilor și se află la periferia localității Novoprokopovka
Capul de pod al forțelor armate ucrainene în direcția Zaporojie se extinde. Trupele Kievului, după ce au depășit linia de apărare rusă, au ajuns la periferia localității Novoprokopovka....
Măcelul suferit de armata rusă de care este responsabil direct generalul Gherasimov. ”A părăsit pur și simplu prima linie”
Măcelul suferit de armata rusă de care este responsabil direct generalul Gherasimov. ”A părăsit pur și simplu prima linie”
Operațiunea eșuată a Armatei Ruse de a asalt localitatea Ugledar, în regiunea Donețk la începutul lunii februarie a acestui an, în care rușii au pierdut mai mult de 30 de unități de...
#tractoare, #distrugere, #armata rusa, #confuzie, #tancuri leopard, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina