Noua doctrină liberală: mai întâi păpica, apoi trădarea. Cine e femeia care-și vinde șeful după chermeze

Duminica, 24 Aprilie 2022, ora 18:22
17478 citiri
Noua doctrină liberală: mai întâi păpica, apoi trădarea. Cine e femeia care-și vinde șeful după chermeze
Rareș Bogdan și Monica Anisie, la un eveniment al Partidului Național Liberal FOTO Hepta

Președinta PNL Sector 2, Monica Anisie, e recunoscută în partid pentru lejeritatea cu care sare dintr-o tabără în alta. Și nu e singura. Însă ce are special Monica Anisie: participă la petrecerile date chiar de liderii pe care imediat îi trădează.

Sfârșit de mai 2021. Liberala Monica Anisie participă la petrecerea organizată de Ludovic Orban cu ocazia zilei sale de naștere. La acea vreme, Ludovic Orban era încă președintele PNL.

De altfel, Orban a numit-o pe Monica Anisie ministru al Educației în guvernul său, apoi i-a oferit un loc eligibil pe listele PNL la alegerile parlamentare din 2020. La câteva zile după ce s-a distrat la petrecerea lui Orban, Monica Anisie apărea în poza de grup a “echipei câștigătoare”, pe scările sediului PNL din Modrogan. Anisie a fost printre primii lideri liberali care l-au abandonat pe Orban în favoarea lui Cîțu.

Început de aprilie 2022. Florin Cîțu, încă președinte al PNL, organizează o petrecere cu ocazia împlinirii unei vârste rotunde: 50 de ani. Majoritatea baronilor PNL refuză să participe la chermeză, pentru că, în culise, orchestrează mazilirea lui Cîțu din fruntea partidului chiar de ziua sa.

Prin urmare, la petrecere iau parte doar prietenii lui Cîțu: Alina Gorghiu și Dan Vîlceanu, neutrul Teodor Stolojan, angajații de la biroul de presă al partidului și încă un oaspete: Monica Anisie. După ce se desfată cu câteva pișcoturi, Monica Anisie trădează: semnează lista liderilor PNL care cer schimbarea lui Cîțu de la șefia partidului. A doua zi, Cîțu demisionează.

“Adevărul e că Monica Anisie are mai multe trădări decât ani de politică. A intrat în PNL la final de 2019, ca ministru, și până acum i-a trădat și pe Orban, și pe Cîțu. Acum e cu Ciucă. Să aibă grijă premierul ce petreceri organizează”, a comentat, amuzat, unul dintre liderii PNL pentru ziare.com.

#tradare PNL, #Monica Anisie, #rares bogdan, #chermeze pnl, #Ludovic Orban , #stiri Monica Anisie