Ucrainenii, despre căpitanul acuzat ca a trădat în favoarea Rusiei. "E plătit cu bani grei"

Vineri, 18 Martie 2022, ora 18:30
5071 citiri
Ucrainenii, despre căpitanul acuzat ca a trădat în favoarea Rusiei. "E plătit cu bani grei"
Anatoliy Tymoshchuk. Foto: Instagram /power4timo

Ucrainenii îl atacă dur pe fostul căpitan al naționalei, Anatoliy Tymoshchuk, în prezent antrenor secund la echipa rusă Zenit Sankt Petersburg, din cauza lipsei de reacție împotriva războiului început de Vladimir Putin.

Federația de fotbal de la Kiev l-a șters pe Tymoshchuk din istoria fotbalului ucrainean.

Ei îl consideră trădator pe fostul jucător al naționalei după ce acesta nu și-a prezentat demisia de la clubul unde activează și a continuat să profeseze.

Tymoshchuk este liderul selecțiilor la naționala Ucrainei, 144 de meciuri jucate.

"Tăcerea nu este întotdeauna de aur. Tymoshchuk a continuat să joace această carte. Dar în acest caz, se cuvine să spunem că tăcerea lui este un semn al acordului său cu acțiunile noii sale patrii, care ucide, jefuiește și distruge tot pe teritoriul fostei sale țări. Pentru loialitatea sa, clubul din Sankt Petersburg își plătește angajatul cu bani grei, aproximativ trei milioane de euro pe an.

Întotdeauna nu numai că a iubit banii, ci i-a și transformat într-un adevărat fetiș. Foarte curând, din puterea financiară a Gazprom, principalul și singurul sponsor al lui Zenit, nu va mai rămâne nimic. Și alături de Gazprom, va cădea principalul gardian al fotbalului ucrainean. De care nu va mai fi nevoie în noua sa patrie, unde și acum este perceput doar ca un muncitor străin bine plătit", scrie site-ul ucrainean sport.ua, citat de digisport.

#tradare, #fotbal Rusia, #Rusia Ucraina razboi, #zenit , #antrenori