Tradiții ciudate de Crăciun de pe glob. Țara în care oamenii merg la slujba de la biserică pe role

Vineri, 23 Decembrie 2022, ora 04:25
2652 citiri
Tradiții ciudate de Crăciun de pe glob. Țara în care oamenii merg la slujba de la biserică pe role
Moș Crăciun aduce cadouri tuturor copiilor cuminți FOTO Unsplash

Crăciunul este una dintre puținele sărbători celebrate pe întreg globul, însă în fiecare colț al pământului există obiceiuri diferite, iar unele dintre ele pot părea de-a dreptul bizare pentru noi.

De la feluri de mâncare ieșite din comun, până la decorațiuni ciudate și ajutoare atipice ale lui Moș Crăciun, toate acestea simbolizează sărbătorile de iarnă în diferite țări și culturi, conform wanderlust.co.uk.

Tot ce își doresc japonezii de Crăciun este... KFC

Pentru japonezi, cina tradițională de Crăciun este Kentucky Fried Chicken. Cu alte cuvinte, dacă vrei să mănânci la KFC de Crăciun, în Japonia, trebuie să îți faci rezervare, iar dacă îți aduci aminte pe ultima sută de metri, cu siguranță nu vei găsi mese libere. Puiul este servit în ambalaje speciale de sărbători și se pot face comenzi din timp pentru livrare la domiciliu.

Norvegienii își ascund măturile

Norvegienii cred că în Ajunul Crăciunului sosesc spiritele rele și vrăjitoarele, drept urmare își ascund măturile înainte de a merge la culcare.

Pe role în drum spre biserică

În săptămâna anterioară Crăciunului, venezuelenii participă zilnic la o slujbă numită Misa de Aguinaldo. În Caracas (capitala Venezuelei) oamenii obișnuiesc să meargă la biserică pe role. Fenomenul este de amploare, astfel că multe străzi din capitală sunt închise pentru mașini până la ora 8 dimineața, astfel încât să fie sigure pentru credincioșii care merg la slujbă pe role.

Groenlanda - o cină de Crăciun pe care nu o vei uita

Băieții din Groenlanda trebuie să mănânce, la propriu, carne descompusă de Crăciun. Preparatul este făcut din piele crudă de balenă cu puțină grăsime, cu auk (o pasăre mică arctică), iar apoi se înfășoară în piele de focă și se îngroapă timp de câteva luni. Este scoasă de Crăciun și mâncată de băieți.

Pânze de păianjen în Ucraina

Pe lângă ornamentele clasice pentru brad pe care le folosim cu toții, în Ucraina se pun păianjeni și pânze de păianjen (artificiale) în brad. Tradiția își are originea dintr-o poveste veche conform căreia o femeie săracă care nu avea bani de decorațiuni a descoperit în dimineața de Crăciun că un păianjen îi împodobise bradul cu o pânză spectaculoasă și strălucitoare.

Ajutorul lui Moș Crăciun - o vrăjitoare bătrână

În Italia există o poveste conform căreia o vrăjitoare bătrână, pe nume La Befana, îl ajută pe Moș Crăciun să aducă cadouri tuturor copiilor care au fost cuminți.

#traditii ciudate craciun, #obiceiuri Craciun lume, #traditii Craciun lume , #Craciun