Ansamblul folcloric de douăzeci de copii, blocat în Dubai, va reveni în țară cu avionul premierului Ciolacu

Joi, 18 Aprilie 2024, ora 13:52
1924 citiri
Ansamblul folcloric de douăzeci de copii, blocat în Dubai, va reveni în țară cu avionul premierului Ciolacu
Aeroportul din Dubai FOTO X /Amy Clowrey

Un grup de 20 de copii şi doi profesori însoţitori, membri ai unui ansamblu folcloric din judeţul Sibiu, care au rămas blocaţi la Dubai, urmează să se întoarcă în România cu aeronava cu care se deplasează prim-ministrul Marcel Ciolacu şi delegaţia oficială care îl însoţeşte în vizita pe care o efectuează în zona Golfului Persic, au precizat surse guvernamentale.

Potrivit acestora, ansamblul folcloric din Sibiu a participat în aceste zile la un festival în Dubai şi urma să se întoarcă în ţară miercuri, 17 aprilie, dar cursa aeriană la care aveau rezervate locuri a fost anulată din cauza inundaţiilor puternice produse în Emiratele Arabe Unite, care au avut ca efect şi anularea mai multor zboruri programate în această perioadă.

Miercuri noaptea, cei 22 de români, aflaţi şi în situaţia de a nu-şi permite financiar cazarea în continuare, au fost preluaţi de reprezentanţii Consulatului General al României la Dubai şi aduşi în Abu Dhabi unde li s-a găsit o variantă de cazare şi ar urma să fie aduşi în ţară cu aeronava cu care se deplasează delegaţia condusă de premierul Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul şi-a manifestat disponibilitatea în legătură cu această variantă şi situaţia este analizată ca atare, au precizat sursele citate.

MAE a informat miercuri că două grupuri de cetăţeni români, ale căror curse aeriene au fost anulate, rămăseseră blocate pe Aeroportul Internaţional Dubai.

Surse consulare precizau tot miercuri pentru AGERPRES că este vorba despre aproximativ 150 de persoane.

Ministerul de Externe a transmis că, prin intermediul Consulatului General al României la Dubai, are în atenţie şi monitorizează situaţia acestora.

Reprezentanţii consulatului au întreprins demersuri, în regim de urgenţă, pe lângă autorităţile aeroportuare şi reprezentanţii companiilor aeriene, pentru a se asigura că drepturile cetăţenilor români sunt respectate în această situaţie.

Totodată, conform MAE, s-a menţinut dialogul cu persoanele în cauză, recomandându-li-se să respecte instrucţiunile autorităţilor din Emiratele Arabe Unite pentru evitarea oricăror riscuri generate de situaţia cu caracter excepţional existentă pe plan local.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Dubai: + 971 4 3492970, + 971 4 3492972, + 971 4 3492973, +971 4 3492974, +971 4 3856771, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, dacă se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al consulatului: +971 50 937 4516.

Quarterly Report - Editia 4

Răspunsul lui Ciolacu după avertismentul Kremlinului: ”Nu o să mint de dragul Rusiei”
Răspunsul lui Ciolacu după avertismentul Kremlinului: ”Nu o să mint de dragul Rusiei”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 24 mai, la Oţelu Roşu, în judeţul Caraş-Severin, că nu mai există limbă moldovenească, aceasta fiind ”o invenţie” a Rusiei. Întrebat...
Sindicaliștii atacă mărirea salariilor adoptată de guvern: "Adânceşte şi mai mult inechităţile". Ar urma "angajările pe linie politică"
Sindicaliștii atacă mărirea salariilor adoptată de guvern: "Adânceşte şi mai mult inechităţile". Ar urma "angajările pe linie politică"
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a criticat ordonanța de urgență adoptată joi, 23 mai, de guvern prin care cresc salariile unor categorii de bugetari cu 10%....
#trafic aerian, #Marcel Ciolacu premier, #Emiratele Arabe Unite, #aeroport Dubai , #trafic aerian