Bucureștenii pierd 5 zile pe an în trafic. Capitala României, în topul rușinii, alături de Mumbai și Bogota

Luni, 19 Septembrie 2022, ora 15:42
2741 citiri
Bucureștenii pierd 5 zile pe an în trafic. Capitala României, în topul rușinii, alături de Mumbai și Bogota
Bucureștenii pierd 5 zile pe an în trafic FOTO Pixabay

Aglomerația din traficul din București se vede și în studiile la nivel internațional.

Doar 3 orașe din întreaga lume stau mai prost ca Bucureștiul în ceea ce privește timpul petrecut în trafic.

În 2020 am văzut o scădere a congestiei și a traficului, datorită pandemiei. Cu toate acestea, în 2022 vedem din nou mai mulți oameni care circulă în diverse direcții. Ca atare, s-a înregistrat o creștere a congestiei la nivel mondial, în ciuda creșterii prețului combustibilului, potrivit goshorty.co.uk.

Sursa citată a realizat și topul orașelor cu traficul cel mai mare. București este pe locul 4, cu 115 ore petrecute în trafic pe an și 50% nivel de congestionare.

Pe locul 1 este Istanbul, Turcia, pe locul 2, Bogota, Columbia și pe locul 3 Mumbai, India.

Turcia, Istanbul

Ore anuale pierdute: 142 | Nivel de congestie: 62%.

Istanbul este cel mai populat oraș din Turcia și din Europa, deși, din punct de vedere tehnic, orașul se află atât în Europa, cât și în Asia, de-a lungul Strâmtorii Bosfor. Începând cu anul 2021, are un nivel de congestie de 62%, ceea ce îl face cel mai congestionat oraș din lume. Aceasta reprezintă o creștere de 11% față de 2020 și înseamnă că, în medie, călătoriile cu mașina vor dura cu 62% mai mult. Acest lucru a dus, de asemenea, la pierderea a aproximativ 142 de ore petrecute în ambuteiajele din trafic - echivalentul a aproape 6 zile întregi.

Columbia, Bogota

Ore pierdute anual: 126 | Nivel de congestie: 55%.

O altă capitală, de data aceasta este Bogota, unul dintre cele mai mari orașe din lume și situat aproape exact în centrul Columbiei. Nivelul de congestie în 2021 pentru Bogota a fost de 55%, ceea ce pare ridicat, însă este o creștere de doar 2% față de anul precedent. Cu toate acestea, Bogota a pierdut totuși 126 de ore în decursul anului din cauza blocajelor în trafic, ceea ce face ca o călătorie cu mașina în oraș să pară puțin mai puțin atrăgătoare.

India, Mumbai

Ore pierdute anual: 121 | Nivel de congestie: 53%.

Mumbai este capitala statului indian Maharashtra și este al optulea cel mai populat oraș din lume, cu aproximativ 20 de milioane de locuitori. Orașul găzduiește, de asemenea, trei situri din patrimoniul mondial UNESCO, ceea ce denotă bogatul patrimoniu cultural al orașului. Deși orașul are o rată de congestie a traficului de 53%, care este aceeași ca în 2020, cel puțin nu există o creștere a acestei statistici. În plus, aceasta a scăzut cu 12% față de rata din 2019, marcând o schimbare pozitivă în ceea ce privește traficul și, potențial, emisiile din oraș.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste
Ce mașini conduc mogulii tehnologiei și internetului: De la autoturisme strălucitoare la berline mai modeste
Mogulii tehnologiei cei mai de succes au multe lucruri în comun, dar gustul pentru mașini nu este unul dintre ele. Unii, precum guru-ul în AI Sam Altman, au colecții luxoase de McLarens și...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#trafic Bucuresti, #aglomeratie bucuresti, #masini , #Bucuresti