Intersecții supraînălțate în Sectorul 1. Pe cine vrea primarul Clotilde Armand să descurajeze VIDEO

Luni, 15 August 2022, ora 16:17
4342 citiri
Intersecții supraînălțate în Sectorul 1. Pe cine vrea primarul Clotilde Armand să descurajeze VIDEO
Intersecție supraînălțată în Sectorul 1 FOTO: captură Facebook/ Clotilde Armand

Două intersecţii au fost supraînălţate în Sectorul 1, în cadrul unui proiect ce ar trebui să prevină accidentele rutiere, transmite primarul Clotilde Armand.

Conform aceleiaşi surse, până la finele anului se vor realiza 35 de astfel de intersecţii supraînălţate.

"Am finalizat construcţiile primelor două intersecţii supraînălţate din Sectorul 1. Ceea ce vedeţi este o premieră pentru Capitală. Până la sfârşitul anului vom avea 35 de astfel de intersecţii supraînălţate, primele vor fi construite în zonele unde avem raportate accidente rutiere şi în apropierea unităţilor de învăţământ. Sunt măsuri luate pentru a descuraja şoferii care circulă cu viteză peste limita legală", scrie primarul, pe Facebook.

Armand adaugă că au fost adaptate trotuarele la trecerile de pietoni, se asigură sistemul de scurgere a apelor pluviale şi au fost montaţi stâlpi de protecţie între trotuar şi partea carosabilă.

"În paralel, continuăm cu construcţia de treceri de pietoni supraînălţate şi montarea de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică. Aştept feedback de la locuitorii Sectorului 1 cu privire la măsurile luate şi pentru sugestii de a ne îmbunătăţi activitatea. Pentru mine, siguranţa tuturor participanţilor din trafic (şoferi, pietoni, biciclişti etc) este pe primul loc. Aceste lucrări fac parte din Planul de siguranţă rutieră pe care vreau să-l implementez în Sectorul 1 şi sunt realizate sub supravegherea şi cu consultanţa Brigăzii de Poliţie Rutieră", a mai scris primarul.

Planul de siguranţă rutieră a Sectorului 1 a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local din luna ianuarie. Acesta vizează măsuri precum: amplasarea de limitatoare de viteză pe străzi, supraînălţarea trecerilor de pietoni de lângă şcoli, modernizarea intersecţiilor periculoase, inclusiv cu semaforizare la comandă, organizarea de campanii de prevenţie.

#trafic Bucuresti, #infrastructura Romania, #intersectie suprainaltata , #infrastructura