Șantaj la Vâlcea. O femeie va sta 4 ani la închisoare după ce a obținut 17.000 euro prin extorcarea mamei unui copil cu dizabilități

Vineri, 12 Aprilie 2024, ora 16:27
1313 citiri
Șantaj la Vâlcea. O femeie va sta 4 ani la închisoare după ce a obținut 17.000 euro prin extorcarea mamei unui copil cu dizabilități
Femeie din Drăgășani, condamnată pentru trafic de influență și șantaj FOTO ziare.com

Patru ani de închisoare cu executare a primit o femeie de 47 de ani din Drăgăşani, care a şantajat şi ameninţat o altă femeie căreia îi promisese că o va ajuta cu obţinerea unui certificat de încadrare în grad de handicap pentru fiul ei de la Comisia pentru Evaluarea Persoanelor Adulte cu Handicap Vâlcea, au anunţat, vineri, 12 aprilie, ofiţerii anticorupţie vâlceni.

Femeia a fost trimisă în judecată în august anul trecut, în stare de arest preventiv, după ce cu patru luni înainte cea pe care o şantaja a denunţat-o la Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Vâlcea. Procesul s-a judecat iniţial la Tribunalul Vâlcea, unde femeia a primit o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni de închisoare, însă procurorii au făcut apel la această decizie, iar la începutul acestei luni, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis să o trimită patru ani după gratii, pentru trafic de influenţă şi şantaj.

"Din probe a rezultat că, la data de 22.05.2022, inculpata a pretins şi primit de la denunţătoare suma de 1.100 de euro în scopul determinării unui medic al Serviciului de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul D.G.A.S.P.C. Vâlcea să încadreze pe fiul acesteia în gradul I de handicap, nerevizuibil, însă în urma demersurilor realizate, persoana în cauză nu a fost încadrată în gradul respectiv de handicap, din probatoriu rezultând că inculpata nu a intervenit la medicul pe care l-a menţionat în convorbirile purtate cu denunţătoarea."

Ulterior, în perioada 21.06.2022-20.05.2023, inculpata i-a transmis denunţătoarei mesaje prin care-i spunea că-i va crea probleme judiciare. Mai mult, a amenințat-o pe femeie cu acte de violenţă îndreptate împotriva acesteia şi a copiilor săi. Astfel, inculpata a obţinut de la persoana vătămată suma totală de 17.000 de euro.

"Pentru completarea probatoriului în cauză, la data de 14.06.2023 poliţiştii acestui serviciu au procedat la efectuarea unei percheziţii domiciliare la locuinţa inculpatei, iar la finalizarea activităţii aceasta a fost condusă în baza mandatului de aducere emis de procuror la sediul unităţii de parchet. După audiere, procurorul a dispus reţinerea inculpatei pentru o perioadă de 24 de ore, iar la data de 15.06.2023, magistraţii Tribunalului Vâlcea au dispus luarea măsurii preventive de arest la domiciliu faţă de aceasta, pe o perioadă de 30 zile. Împotriva acestei decizii procurorii au formulat contestaţie, care a fost admisă la data de 20.06.2023 de magistraţii Curţii de Apel Piteşti care au dispus măsura arestării preventive faţă de inculpată, măsură prelungită succesiv", se arată în comunicatul de presă transmis de DGA Vâlcea.

Pentru administrarea probatoriului, ofiţerii anticorupţie vâlceni au beneficiat de sprijinul colegilor de la Serviciul Tehnic şi al celor din cadrul D.O.S.- Serviciul Operaţiuni Speciale Vâlcea.

Quarterly Report - Editia 4

Copii evacuați de urgență, după ce garsoniera în care locuiau a fost cuprinsă de flăcări în Vâlcea
Copii evacuați de urgență, după ce garsoniera în care locuiau a fost cuprinsă de flăcări în Vâlcea
A fost panică la Berbești, judeţul Vâlcea, după ce o garsonieră dintr-un bloc a fost cuprinsă de flăcări, luni după-amiază, 27 mai. Primele date arată că în locuință se aflau doi...
Florian Coldea, primele declarații oficiale după acuzațiile de trafic de influență: ”Mă consider nevinovat pentru faptele de care am fost acuzat”
Florian Coldea, primele declarații oficiale după acuzațiile de trafic de influență: ”Mă consider nevinovat pentru faptele de care am fost acuzat”
Florian Coldea, fost prim-adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), a emis un prim comunicat de presă în seara de vineri, 24 mai, după ce a refuzat să facă declarații în urma...
#trafic de influenta, #santaj, #extorcare, #Valcea, #femeie dragasani, #dizabilitati , #ANI