Ascundeau drogurile printre ajutoare umanitare pentru Ucraina. 30 de traficanți, arestați

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 15:01
2692 citiri
Ascundeau drogurile printre ajutoare umanitare pentru Ucraina. 30 de traficanți, arestați
Poliția spaniolă a descins la traficanții de droguri la primele ore ale dimineții FOTO Andalucia Today

30 de persoane au fost arestate în sudul Spaniei pentru că au deghizat droguri în ajutor destinat Ucrainei.

Poliția spaniolă a efectuat o serie de percheziții în mai multe provincii andaluze - Malaga, Granada, Cordoba și Sevilla - și a săltat 30 de traficanți de droguri care disimulau canabis în ajutor umanitar destinat Ucrainei, scrie andalucitoday.com.

Printre cei 30 de traficanți arestați se numără ucraineni, spanioli, nemți și marocani. Aceștia ar fi camuflat drogurile în cutii de carton care au fost transportate prin mai multe țări cu dube care au călătorit ca parte a unui convoi de ajutor umanitar, în încercarea de a păcăli vigilența poliției și a controalelor la frontieră.

Poliția a devenit suspicioasă după ce a identificat un grup de ucraineni care colectau canabis din toată Andaluzia și îl depozitau într-un apartament din Mijas, provincia Malaga.

În timpul anchetei, poliția a oprit două autoutilitare cu numere de înmatriculare ucrainene în Fuengirola, Malaga, care transportau 109 kg de marijuana ambalate în vid și camuflate în cutii de carton. Cei patru ocupanți au fost arestați.

Au urmat o serie de percheziții în provincia Malaga și în orașele din sud - Granada, Cordoba și Sevilla, în cadrul cărora au fost confiscați aproape 800.000 de euro, șase arme, dispozitive de urmărire prin GPS și 2.500 de plante de canabis. Alte 26 de arestări au fost efectuate pentru trafic de droguri, apartenența la o organizație criminală, deținere ilegală de arme și fraudă electronică.

În timpul perchezițiilor, doi dintre suspecți au încercat să fugă, lovind o mașină de poliție și rănind doi ofițeri. În cele din urmă, aceștia au fost arestați și acuzați în plus de infracțiune împotriva siguranței rutiere și de atac asupra ofițerilor de poliție.

În urmă cu o lună, poliția spaniolă a anunțat cea mai mare captură de canabis găsită vreodată în țară. Peste 32 de tone de droguri, cu o valoare estimată la 65 de milioane de euro, au fost descoperite în urma raidurilor în Spania.

Citește și:
Cea mai sângeroasă bătălie din Ucraina: soldații au o speranță de viață de 4 ore. Cum arată iadul pe pământ
Cea mai sângeroasă bătălie din Ucraina: soldații au o speranță de viață de 4 ore. Cum arată iadul pe pământ
Soldații care luptă în cea mai sângeroasă bătălie a Ucrainei au o speranță de viață de doar patru ore, în timp ce se luptă cu rușii „drogați”. Trupele ucrainene în bătălia...
Premierul Netanyahu se gândește să trimită Ucrainei temutul sistem antiaerian Iron Dome
Premierul Netanyahu se gândește să trimită Ucrainei temutul sistem antiaerian Iron Dome
Premierul israelian a declarat că țara sa ia în considerare un ajutor militar pentru Ucraina. Israelul a promis că va furniza Ucrainei un „sistem de avertizare” a atacurilor cu rachete și...
Comentarii
Poza ceapa_verde
ceapa_verde
rank 5
Ce au facut traficantii intra la maximul de pedeapsa cu toate