Ungaria restricționează traficul auto în weekend. Ce tip de mașini nu vor mai putea traversa țara

Joi, 14 Martie 2024, ora 12:40
3747 citiri
Ungaria restricționează traficul auto în weekend. Ce tip de mașini nu vor mai putea traversa țara
Autovehiculele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone au interdicție de circulație în weekend, din martie FOTO Pixabay

Traficul automarfarelor - autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone - pe teritoriul Ungariei va fi restricţionat din seara zilei de joi, ora 23 (ora României) până vineri, 15 martie, ora 23.00 (ora României), măsura fiind luată de autorităţile ungare deoarece 15 martie 2024 este declarată zi de sărbătoare naţională, nelucrătoare, a informat, într-un comunicat, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Totodată, sursa menţionează că, începând cu luna martie, pentru zilele de weekend - în fiecare sâmbătă, ora 23.00 până duminica, ora 23.00, ora României -, autorităţile din statul vecin au reintrodus interdicţia circulaţiei autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone, pe teritoriul lor.

Restricţiile nu se referă la mijloacele de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatură.

Având în vedere cele mai sus menţionate, în această perioadă şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

Conducerea ITPF Oradea precizează faptul că în aceste intervale de timp, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale.

Autorităţile de frontieră din cele două state vor ţine permanent legătura, în vederea stabilirii unor măsuri comune, astfel încât, la ridicarea restricţiilor de circulaţie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontieră să se desfăşoare operativ (ex. folosirea la capacitate maximă a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor).

La ridicarea restricţiilor, Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt.

De asemenea, recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line dezvoltată şi pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Quarterly Report - Editia 4

Cum își extinde Guvernul Viktor Orbán sfera de influență în Ungaria, atentând la piața liberă. Achiziții importante și naționalizări din umbră
Cum își extinde Guvernul Viktor Orbán sfera de influență în Ungaria, atentând la piața liberă. Achiziții importante și naționalizări din umbră
În contextul în care modificările fiscale și politicile de reglementare din Ungaria au ridicat sectorul bancar la 60% și cel energetic peste 50%, o analiză recentă arată cum Guvernul...
Cât va costa o noapte de cazare pe Litoral anul acesta? Turiștii români sunt interesați în continuare
Cât va costa o noapte de cazare pe Litoral anul acesta? Turiștii români sunt interesați în continuare
Anul acesta, o noapte de cazare pe litoralul românesc va costa aproximativ 500 de lei, iar cele mai populare destinaţii de la Marea Neagră ramân Eforie Nord şi Mamaia „Preţurile din...
#trafic restrictionat, #Ungaria, #TIRuri Ungaria, #restrictii circulatie, #Ziua Nationala Ungaria , #masini