Când se închide Transfăgărăşanul, cel mai spectaculos drum din România

Luni, 09 Septembrie 2024, ora 22:10
1880 citiri
Când se închide Transfăgărăşanul, cel mai spectaculos drum din România
Când se închide Transfăgărăşanul, cel mai spectaculos drum din România FOTO Facebook/Bogdan Mirică

Una dintre cele mai importante atracţii oferită de România turiştilor este Transfăgărăşanul, șosea considerată a fi una dintre cele mai spectaculoase din lume. Din păcate, este deschisă doar câteva luni pe an.

Transfăgărăşanul este porţia de drum care traversează, pe axa nord-sud, Munţii Făgăraş, având o lungime de aproximativ 151 de kilometri. Se consideră că Transfăgărăşanul începe din comuna Bascov, judeţul Argeş, şi se termină în apropierea comunei Cârţişoara, din judeţul Sibiu, relatează observatornews.ro.

Vorbim despre un drum care traversează Munţii Făgăraş, cei mai înalţi munţi din România, şi care a fost construit în perioada 1970-1974, la iniţiativa lui Nicolae Ceauşescu, fost preşedinte al Republicii Socialiste România.

Închiderea şi deschiderea Transfăgărăşanului se stabileşte, în general, în funcţie de prognoza meteo şi de eventuala apariţie a unor fenomene meteo care ar putea pune în pericol viaţa celor care traversează această şosea, cum ar fi vânt puternic, inundaţii, ninsori abundente sau eventuale căderi de stânci ori copaci de pe versanţi.

Conform specialiştilor, este de aşteptat ca anul acesta să se poată circula pe Transfăgărăşan până undeva la mijlocul lunii noiembrie, ceea ce înseamnă că românii, dar şi turiştii străini s-ar mai putea bucura de acest drum doar pentru câteva săptămâni.

Nu se poate circula pe Transfăgărăşan iarna din cauza pericolului pe care îl reprezintă anumite fenomene meteo, precum vântul puternic, inundaţiile, ninsorile abundente sau eventualele căderi de stânci ori copaci de pe versanţi. În funcţie de altitudinea atinsă, putem vorbi despre anumite zone din drum care să rămână închise chiar şi pentru o perioadă de opt luni.

Autorităţile caută ca eventualele maşini care traversează Transfăgărăşanul să nu fie lovite de intemperii sau să nu rămână blocate, fără provizii şi fără posibilitate de a se interveni rapid pentru remedierea situaţiei.

Atenție, șoferi. Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse se închide sâmbătă timp de o oră
Atenție, șoferi. Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse se închide sâmbătă timp de o oră
Vești proaste pentru șoferi. Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse se închide, sâmbătă, 5 octombrie, în intervalul 11.00 – 12.00, pentru un eveniment sportiv. ”Traficul rutier va fi închis...
Kelemen Hunor despre respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale: ”Electoratul trebuie să decidă, nu instituţiile statului”
Kelemen Hunor despre respingerea candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale: ”Electoratul trebuie să decidă, nu instituţiile statului”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică, 6 octombrie, referitor la anularea de către Curtea Constituţională a României (CCR) a candidaturii Dianei Şoşoacă, că electoratul...
#trafic rutier, #Transfagarasan, #inchidere, #2024 , #drumuri
  1. Aragazele și sobele, la fel de periculoase ca accidentele rutiere. ”UE ar trebui să renunțe la astfel de sisteme”
  2. Israelul, un nou succes în fața Hezbollah. Ce au anunțat Forțele Armate Israeliene
  3. Tactici de strategie militară: Ce poate învăța Ucraina din loviturile Israelului asupra grupării teroriste Hezbollah
  4. Bărbat care s-a aruncat de la balcon, salvat în ultima clipă. Imagini incredibile cu modul în care au intervenit pompierii și poliția VIDEO
  5. Salvatori pe două roți. Paramedic la serviciul de urgență pe motocicletă: ”Ne strecurăm mai uşor în trafic”
  6. Bătaie cu bâte, macete și topoare în Giurgiu. De la ce a pornit conflictul în plină stradă
  7. Președintele Chinei la 75 de ani de relații ”prietenoase” cu Coreea de Nord: „Am colaborat îndeaproape pentru a susţine justiţia internaţională”
  8. Studentă din București, mușcată de ploșnițe ascunse în saltea. Premierul Ciolacu tocmai făcuse o vizită în cămin
  9. Bancomat vandalizat în Timișoara. Persoane necunoscute au pus o substanță lipicioasă în zona unde se scot banii VIDEO
  10. Rușii și-au doborât propria dronă, considerată cea mai mare din lume, pentru a nu ajunge în mâinile ucrainenilor VIDEO