Mesajul disperat al unui român blocat în nămeți, pe un drum european: „E cumplit ce este aici. România nu mai are poliție, armată, 112” VIDEO

Joi, 06 Aprilie 2023, ora 08:48
9588 citiri
Mesajul disperat al unui român blocat în nămeți, pe un drum european: „E cumplit ce este aici. România nu mai are poliție, armată, 112” VIDEO
Drumul European 85 a fost blocat complet înainte de intrarea în Roman FOTO Facebook/Andrei Croitoru

Situație disperată pe Drumul European 85, care face legătura între București și Roman. Sute de mașini au fost blocate mai mult de șapte ore în nămeți. Un român blocat în zăpadă cu un copil de patru ani susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că situația este gravă și nimeni nu intervine.

„Imaginează-ți un copil de 4 ani care după 16 ore vrea să facă treaba mare. Sau nu mai poate sta blocat în poziția șezut. Sau i se face rău sau are febră. Poate se trezește cineva. Se deplasează cineva aici să “filmeze” și să pună presiune pe cineva din țara asta să facă ceva pentru situația aceasta? Niciun jurnalist curajos. Nicio știre. Tăcere totală”, scrie Andrei Croitoru, pe Facebook.

Croitoru susține că după 7 ore de blocaj, la 5 km de intrarea în Roman dinspre București, nicio echipă de intervenție nu a trecut prin zonă să îi întrebe pe oameni de sănătate.

„Cineva care să se intereseze dacă oamenii au un pahar de apă, un biscuite sau un ciorap gros. Cineva care să aibă vreun utilaj care poate merge pe zăpadă ca să scoată persoanele vulnerabile din vehicule. Sau să dea un litru de benzină celor care nu mai au. Sunt copii în multe mașini. Am fost anunțați că nu se mai poate circula după ce eram blocați de ore bune. E cumplit ce este aici.

Viscolește si s-au făcut troiene intre mașini. Cam așa arată un european. N-am văzut o singură mașină de deszăpezire. Nu se poate să nu existe două trei tractoare sau utilaje în tot județul ăsta. E incredibil. Sute de mașini blocate la intrare în Roman.

Nimeni nu ne spune daca se întâmplă ceva sau nu. România nu mai are poliție, armată, 112, ajutoare, oameni care pot interveni în situații de urgență. Oameni de tot felul blocați de 7 ore în același loc si unii sunt plecați de dimineață. Suntem la propriu la mila lui Dumnezeu”, a mai scris bărbatul, pe Facebook.

Nouă sectoare de drum naţional din zona Moldovei sunt închise joi dimineaţă, 6 aprilie, din cauza ninsorii şi viscolului.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod roșu de viscol și ninsori abundente pentru județele Botoșani și Iași. Avertizarea a fost valabilă în intervalul 05.04.2023, ora 18:40 – 06.04.2023, ora 04:00. Vizibilitatea a scăzut spre zero pe anumite sectoare de drum!

În noaptea de 05.04.2023 spre 06.04.2023, codul roșu a fost prelungit până în 06.04.2023, la ora 10.00.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat joi dimineața că, din cauza zăpezii depuse pe carosabil, a vizibilității reduse, ca măsură de siguranță a participanților la trafic, circulația este închisă pe următoarele tronsoane de drumuri naționale:

- toate drumurile publice din afara localităților din județele Botoșani și Iași;

  • DN 2 Bacău – Hârlești, județul Bacău;
  • DN 2F Buhoci – Străminoasa, județul Bacău;
  • DN 15D Roman - Piatra Neamț, județul Neamț;
  • DN 15B Tg Neamț – Cristesti, județul Neamț;
  • DN 15C Tg Neamț – Tarzia, județul Neamț;
  • DN 2 Secuienii Noi – Nisiporesti, județul Neamț;
  • DN 2 Fălticeni – Siret, județul Suceava;
  • DN 17 Suceava – Păltinoasa, județul Suceava;
  • DN 17A Rădauti - Dornești, județul Suceava;
  • DN 29 Suceava – Botoșani, județul Suceava;
  • DN 2H Rădăuți – Vicovu de Jos, județul Suceava;
  • DN 17A Rădăuți – Marginea, județul Suceava;
  • DN 2K Solca – Milișăuți, județul Suceava.

Drumuri naționale cu circulație restricționată pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone:

  • DN 2 Secuienii Noi – Nisiporești, județul Neamț;
  • - DN 2 Nisiporești - Moțca, județul Iași.
  • Înainte de a pleca în călătorie, asigurați-vă rezerve de carburant, apă și hrană și luați în considerare amânarea deplasărilor nonurgente pe perioada manifestărilor meteorologice periculoase!

    Pentru evitarea blocajelor de trafic, nu vă angajați în depășirea coloanelor de autovehicule și permiteți intervenția utilajelor de deszăpezire, precum și a autovehiculelor care circulă în regim prioritar!

    Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
    Noi reguli pe șoselele Europei. Măsurile PE vizează comportamentul periculos la volan
    Parlamentul European a convenit asupra mai multor măsuri de a preveni comportamentul periculos la volan în străinătate, anunţă instituţia europeană într-un comunicat. Miercuri,...
    Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
    Google Maps vrea să îi convingă pe șoferi să nu mai folosească atât de mult mașina. Noile funcții adăugate
    Google Maps introduce o nouă funcționalitate menită să încurajeze utilizatorii să opteze pentru alternative mai ecologice la călătoriile cu automobilul, cum ar fi transportul în comun sau...
    #trafic, #zapada, #drum european, #ninsori , #eveniment