Tragedie în Italia: Un autobuz cu turiști, inclusiv ucraineni, a căzut de pe un pod și a luat foc. Cel puțin 21 de morți, printre care doi copii și un adolescent, 18 răniți VIDEO

Marti, 03 Octombrie 2023, ora 22:55
5100 citiri
Tragedie în Italia: Un autobuz cu turiști, inclusiv ucraineni, a căzut de pe un pod și a luat foc. Cel puțin 21 de morți, printre care doi copii și un adolescent, 18 răniți VIDEO
Imagine de la tragedia din Italia FOTO / X Franco Scarsella

Un tragic accident rutier a avut loc marți seară, 3 octombrie, în jurul orei 19.30, în orașul Mestre din regiunea italiană Veneția. Un autobuz de pasageri a căzut de pe podul care leagă Mestre de Veneția.

UPDATE 23.53 Potrivit Corriere del Veneto, în autobuzul, care funcţiona cu metan, se afla un grup de ucraineni.

Conform prefecturii, bilanţul de până acum este de 21 de morţi, între care doi copii şi un adolescent, 15 răniţi, unii dintre ei în stare foarte gravă.

Dinamica accidentului nu a fost încă stabilită: autobuzul a ieşit de pe carosabil pe pasajul suprateran Vempa, a rupt parapetul de protecţie şi a plonjat în gol în apropierea căii ferate, după un zbor de aproximativ treizeci de metri.

Vehiculul alimentat cu metan ar fi luat foc după ce a atins cablurile electrice. Cel puţin 40 de ambulanţe au fost trimise la faţa locului. "Sunt foarte mulţi morţi, prea mulţi". Acestea au fost primele cuvinte ale unui pompier care a părăsit pentru câteva minute zona de operaţiuni.

Autobuzul care s-a prăbuşit de pe pasarelă efectua un serviciu în numele unui camping local, probabil Hu din Marghera.

UPDATE 23.13 Autocarul fusese închiriat de un camping pentru oaspeţi, iar la bord se aflau turişti, scrie news.ro.

Autocarul care s-a prăbuşit de pe pasarela din Mestre, în care au murit aproximativ douăzeci de persoane, nu efectua o cursă regulată - aşa cum s-a anunţat iniţial - ci era un vehicul închiriat pentru oaspeţi de către un camping din Marghera. Era un autocar aparţinând companiei "La Linea", care asigura în mod normal legătura între camping şi Veneţia, potrivit tg24.sky.it.

"Este o tragedie de proporţii uriaşe: bilanţul provizoriu vorbeşte de cel puţin 21 de victime şi peste 20 de persoane internate în spitalele din Veneto, multe dintre ele în stare foarte gravă. Din păcate, în accident au fost implicaţi şi câţiva minori", a declarat preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia. El a mai spus că victimele sunt de diferite naţionalităţi, nu doar italieni.

Operaţiunile de extragere şi identificare a cadavrelor sunt încă în curs de desfăşurare, a mai spus preşedintele regiunii.

Cel puţin doi copii, precum şi şoferul autocarului se numără printre cei 21 de morţi.

Știre inițială

Autobuzul ar fi zburat câțiva metri, ajungând lângă gara de pe Via dell'Elettricità, scrie rainews.it, citat de Știrile Pro TV.

Numeroase ambulanțe și vehicule ale pompierilor s-au deplasat la fața locului. Momentan nu se știe dacă e vorba de un autobuz plin de turiști, ci doar că se aflau 40 de pasageri în el.

Autobuzul s-a izbit de pasarela Vempa și a luat foc imediat după impact. Potrivit pompierilor, autobuzul "a luat foc" după ce a căzut de pe un pod peste linia de cale ferată între Mestre şi Marghera, două localităţi care fac parte din regiunea Veneţia, arată agerpres.

Bilanțul provizoriu din accidentul în care a fost implicat autobuzul prăbușit este de cel puțin 21 de morți, dintre care 15 au fost deja transferați la morgile spitalelor din zonă. De asemenea, sunt 12 răniți și unii dispăruți, arată today.it.

Autoritățile italiene au activat protocolul „urgențe majore” care prevede punerea la dispoziție a tuturor camerelor de urgență din spitale și rechemarea la muncă de acasă a medicilor liberi.

Cel puțin o duzină de persoane, cu răni de gravitate diferită, au fost deja evacuați de la locul accidentului au fost transportați la spitalele din Mestre, Padova, Treviso, Mirano și Dolo. La locul dezastrului au ajuns multe ambulanțe, în jur de cincizeci.

„O tragedie uriașă a lovit comunitatea noastră în această seară”, spune primarul Veneției, Luigi Brugnaro. "Am ordonat imediat orașului să plângă, în memoria numeroaselor victime care se aflau în autobuzul căzut. O scenă apocaliptică, nu există cuvinte".

Conform primarului citat de news.ro, ”era un autobuz plin de oameni care plecaseră de la serviciu şi mergeau de la Veneţia la Marghera. A ieşit complet de pe şosea. A zburat de pe pod. Era un autobuz obişnuit, toţi oamenii care se întorceau de la serviciu. Suntem în doliu".

Despre tragedie a avut o primă reacție și premierul Italiei pe rețelele sociale.

Quarterly Report - Editia 4

Impact devastator între un motociclu și un autoturism pe un drum din Botoșani. Motociclistul a fost grav rănit
Impact devastator între un motociclu și un autoturism pe un drum din Botoșani. Motociclistul a fost grav rănit
Un accident rutier în care au fost implicate un autoturism şi un motociclu a avut loc sâmbătă, 18 mai, pe DN 29C Botoşani-Siret, în zona localităţii Bucecea, judeţul Botoşani, transmite...
Pedeapsa absurdă primită de un adolescent bogat, după ce a ucis doi oameni în timp ce conducea beat: Eseu despre siguranța rutieră FOTO/VIDEO
Pedeapsa absurdă primită de un adolescent bogat, după ce a ucis doi oameni în timp ce conducea beat: Eseu despre siguranța rutieră FOTO/VIDEO
Un adolescent bogat din India care a omorât doi oameni, în timp ce conducea beat, a fost obligat să scrie un eseu ca pedeapsă. În urma accidentului, furia a crescut în India, care se află...
#tragedie, #Italia, #accident, #morti, #raniti, #Venetia, #autobuz, #pod , #Italia