Reacția lui Băsescu după verdictul definitiv privind colaborarea cu fosta Securitate: "Voi face demersurile legale la CEDO"

Miercuri, 23 Martie 2022, ora 15:04
4818 citiri
Reacția lui Băsescu după verdictul definitiv privind colaborarea cu fosta Securitate: "Voi face demersurile legale la CEDO"
Fostul președinte al României FOTO Facebook / Traian Băsescu

La scurt timp după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decretat definitiv miercuri, 23 martie, că a colaborat cu Securitatea ca poliție politică, Traian Băsescu a formulat o reacție pe pagina sa de pe Facebook.

Acesta a precizat că va face demersuri legale la CEDO.

"Am luat nota de decizia ICCJ pe care nu o voi comenta public, asa cum am procedat de-a lungul întregului proces. Voi face demersurile legale la CEDO", a scris Băsescu pe Facebook.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins, miercuri, recursul lui Traian Băsescu la decizia Curţii de Apel Bucureşti, care hotărâse în 2019 că fostul preşedinte al României a fost colaborator al Securităţii. Hotărârea ÎCCJ este definitivă.

“Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul - pârât Băsescu Traian împotriva Sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal”, a anunţat Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

#Traian Basescu, #colaborare securitate, #decizie, #Inalta Curte de Casatie si Justitie, #reactie , #stiri Traian Basescu