Traian Băsescu, despre acțiunile Rusiei în Ucraina: „Putin își consolidează armata cu bani europeni, banii din gaze”

Marti, 22 Februarie 2022, ora 12:07
4653 citiri
Traian Băsescu, despre acțiunile Rusiei în Ucraina: „Putin își consolidează armata cu bani europeni, banii din gaze”
Fostul președinte Traian Băsescu e de părere că UE trebuie să fie mai drastică cu Rusia FOTO Facebook / Traian Băsescu

Fostul președinte al României Traian Băsescu a comentat ultimele acțiuni ale Rusiei din Ucraina și a precizat că Uniunea Europeană ar trebui să fie „mai cinstită” atunci când vorbește despre sancțiuni împotriva Moscovei, fiind necesară „o izolare economică” a acestui stat.

„Era previzibil că obiectivul major al lui Putin nu este invadarea Ucrainei, ci consolidarea autonomiei celor două așa-zise republici autonome, Donețk și Lugansk. Sancțiunile va trebui să vedem cât de severe vor fi, pentru că sunt prea multe interese economice, cel puțin în Europa. V-aș aduce aminte că s-au mai impus sancțiuni, după ocuparea Crimeii și sancțiunile au fost împotriva Crimeii, nu împotriva Rusiei. N-aș vrea să asistăm și acum la o decizie europeană de a se impune sancțiuni împotriva Donețkului și Luganskului, ci împotriva Rusiei”, a relatat Traian Băsescu pentru RFI.

Fostul președinte crede că ”deocamdată, prioritatea lui Vladimir Putin este să rezolve problema cu Ucraina. Problema cu Ucraina nu este rezolvată odată cu recunoașterea independenței celor două republici separatiste. Obiectivul lui Putin este să ajungălege terestru Crimeea, ceea ce înseamnă că va avea în continuare în vedere proiectul Novorossiya, pe care strategii ruși îl au în vedere, acest proiect vizând extinderea ocupării Ucrainei până la gurile Dunării”.

Traian Băsescu e de părere că Rusia trebuie sancționată dur: ”Greu de spus ce mai poate face Occidentul, în afara unor sancțiuni cinstite, severe, împotriva Rusiei, pentru că militar este o variantă exclusă și atunci rămâne izolarea politică și izolarea economică, lucruri pe care în mod cert Rusia nu le poate suporta, dacă sunt aplicate temeinic. Ar trebui cel puțin UE să fie de data aceasta cinstită când vorbește despre sancțiuni împotriva Rusiei. Rusia trebuie scoasă din sistemul bancar internațional, în primul rând, trebuie stopate vânzările de tehnologie către Rusia și să nu mai cumpărăm gaze din Rusia. Sunt câteva elemente esențiale. Practic, Vladimir Putin își consolidează armata cu bani europeni, banii din gaze”.

#Traian Basescu, #presedinte, #tensiuni Rusia Ucraina, #Vladimir Putin, #gaze rusesti, #Uniunea Europeana , #stiri Traian Basescu
Comentarii
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Poza alfabeta
alfabeta
rank 1
Petrov linge pe oricine-i promite ca ramane cu pensiile