Acord de securitate intre Romania si Republica Moldova

Marti, 31 Mai 2011, ora 22:35

   

Acord de securitate intre Romania si Republica Moldova
Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, si omologul sau din Republica Moldova, Alexei Roibu, au semnat marti acordul intre Guvernul tarii noastre si cel al Republicii Moldova privind infiintarea si functionarea Centrului Comun de Contact de la Galati.

"Acordul constituie baza juridica de cooperare a autoritatilor de politie, politie de frontiera si vama din Romania si Republica Moldova in cadrul Centrului Comun de Contact", a afirmat, cu acest prilej, Traian Igas.

Ministrul Internelor a precizat ca aceasta colaborare are menirea sa combata criminalitatea organizata, migratia ilegala, traficul de persoane, traficul de stupefiante si sa asigurare securizarea frontierei externe a Uniunii Europene.

La randul sau, ministrul de Interne din Republica Moldova a precizat ca semnarea acestui acord este un pas foarte important care va facilita cooperarea autoritatilor competente in zona de frontiera.

Acordul semnat marti reglementeaza regulile generale de functionare a Centrului Comun de Contact, atributiile coordonatorilor si ale personalului, misiunile Centrului Comun de Contact, modul de realizare a schimbului de informatii, baza tehnico-materiala, distributia cheltuielilor de exploatare, modificarea/amendarea acordului si clauzele finale privind intrarea in vigoare, respectiv posibilitatea aderarii ulterioare si a altor state interesate.In cadrul Centrului vor fi reprezentate autoritatile de resort - politie, politie de frontiera si vama - din Romania si Republica Moldova.

Acordul va ramane deschis, spre semnare, si pentru Ucraina, in scopul materializarii formatului trilateral avut in vedere, initial, la demararea acestui proces.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1559 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
3195
rank 5
Pe vremuri tot Moldova a SECURIZAT EUROPA prin bratul puternic al lui STEFAN CELA MARE SI SFANT.
Adica atunci si acum ,TOT NOI, exclusii de la spatiul Schengen.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor