Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Atasatii de Afaceri Interne ai Romaniei vor primi Dacii, pentru misiuni

Marti, 20 Decembrie 2011, ora 21:03
2355 citiri
Atasatii de Afaceri Interne ai Romaniei vor primi Dacii, pentru misiuni
Foto: Arhiva

Atasatii de Afaceri Interne ai Romaniei acreditati in statele din Europa au fost convocati marti, la Bucuresti, de ministrul Traian Igas, pentru reuniunea anuala de lucru la finele careia fiecare ofiter va primi un suv Dacia Duster pentru misiuni, au declarat pentru NewsIn oficiali ai MAI.

In cadrul reuniunii de lucru a atasatilor de Afaceri Interne ai MAI, care se desfasoara in perioada 20-21 decembrie, ministrul Traian Igas a subliniat importanta organizarii acestei intalniri menite sa identifice solutii care sa conduca la imbunatatirea rolului atasatilor de Afaceri Interne in cooperarea politieneasca la nivel international, dar sa si rezolve probleme care acopera un spectru mai larg, respectiv de ordin profesional, logistic si alte chestiuni punctuale.

La sfarsitul reuniunii fiecare atasat va primi masina de serviciu noua, respectiv cate un suv Dacia Duster.

In mesajul adresat cu prilejul deschiderii reuniunii, potrivit unui comunicat remis Agentiei NewsIn de catre Directia de Imagine si Relatii Publice a Ministerului Administratiei si Internelor, ministrul a reiterat importanta pe care o acorda activitatii si rolului pe care fiecare dintre atasatii de Afaceri Interne il are pentru promovarea intereselor nationale in raporturile cu reprezentanti ai ministerelor de interne sau ai altor agentii de aplicare a legii din strainatate, cu care coopereaza.

Ministrul Administratiei si Internelor le-a transmis atasatilor multumiri pentru eforturile depuse, "cu atat mai mult cu cat anul 2011 a fost unul dificil, cu multiple evolutii si schimbari, fiind nevoie de un efort suplimentar in sensul urmaririi indeaproape a situatiei si evolutiilor politice dintr-o serie de state europene" si a subliniat necesitatea amplificarii activitatii de reprezentare externa, conform evolutiilor inregistrate in ultima perioada.

Cele doua zile ale reuniunii vor prilejui participantilor - directori si ofiteri cu competente in domeniu din cadrul directiilor centrale si structurilor subordonate ale MAI, invitati din Ministerul Afacerilor Externe, atasati de afaceri interne, dar si ofiteri de legatura ai unor state europene la Bucuresti - discutii ample pe tema participarii Romaniei la extinderea si perfectionarea colaborarii pe plan extern in domeniul afacerilor interne, ca parte integranta a politicii externe a statului roman.

La finele anului 2011, Romania beneficia de o retea compusa din 29 de atasati de Afaceri Interne si 3 consilieri de afaceri interne, acreditati simplu sau multiplu, pentru 31 de state, precum si pe langa 3 organizatii internationale (NATO, UE si Europol).

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Traian Igas atasati interne, #atasati interne misiuni diplomatice , #ministru Interne