Cine este Traian Igas, noul ministru de Interne?

Luni, 27 Septembrie 2010, ora 17:24
7791 citiri
Cine este Traian Igas, noul ministru de Interne?

Traian Igas, care a fost numit luni Ministru al Administratiei si Internelor, dupa demisia lui Vasile Blaga, este liderul senatorilor PD-L, de profesie jurist si este un apropiat al primarului Aradului, Gheorghe Falca.

Traian Igas, presedintele grupului parlamentar PD-L, a fost ales in colegiul uninominal 3 din Circumscriptia electorala nr.02 Arad din partea democrat-liberalilor si a fost deputat intre 2004 si 2008, in timpul mandatului fiind vicepresedinte la Comisia pentru administratie publica, amenajarea teritoriului si echilibru ecologic.

Traian Igas, noul ministru de Interne

Este presedinte al Comisiei pentru Regulament a Senatului si membru in Comisia permanenta a Camerei Deputatilor si Senatului privind Statutul deputatilor si al senatorilor, organizarea si functionarea sedintelor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului.

Nascut in Sibiu, pe 19 septembrie 1968, Igas isi va sarbatori ziua de nastere la doar doua zile dupa ce a fost numit in functia de Ministru de Interne. Este licentiat in Stiinte Juridice la Universitatea de Vest "Vasile Goldis" Arad, Facultatea de Drept si are si o diploma de absolvire in Managementul si Finantarea in Administratia Publica, Universitatea "Aurel Vlaicu" Arad, Facultatea de Stiinte Economice.

Senatorul, care potrivit CV-ului cunoaste limba germana si italiana, are si un certificat de absolvire in "Securitate si Aparare Nationala", la Colegiul National de Aparare.

Igas a fost administrator al Organizatiei "Tineretul Liber Aradean" (1990-1995) si Director Tehnic la SC Astralegno SRL (1996-2000), dar si Administrator al SC Costellor 2000 SRL (2000-2004).

Intre 2000-2004, Traian Igas a fost consilier local in orasul Pecica, judetul Arad, iar in 2004 consilier judetean in Arad. In 2007 a fost Presedinte al Filialei Europene a Parlamentarilor Lumii pe Habitat, iar in 2006 vicepresedinte in cadrul Consiliului Director pentru Europa al Parlamentarilor Lumii pentru Habitat.

Din 2007 si pana in prezent, Igas a fost vicepresedinte al Biroului Permanent Judetean al PD-L Arad (functie ocupata si in 2005, in Partidul Democrat), iar in 1998 a fost vicepresedinte al Partidului Democrat.

Vasile Blaga si-a dat demisia

Potrivit unui comunicat guvernamental remis luni, Traian Igas este propunerea trimisa presedintelui Romaniei pentru postul de ministru de Interne, dupa demisia lui Vasile Blaga. Totodata, un alt comunicat, de data aceasta de la Presedintie, arata ca presedintele Traian Basescu a aprobat propunerea PD-L.

Ministrul Vasile Blaga si-a depus demisia de onoare luni, in urma unui scandal provocat de marsul neautorizat al politistilor pana la Palatul Cotroceni, de saptamana trecuta.

Politistii au aruncat cu sepcile inspre cladirea Administratiei Prezidentiale si au strigat "Iesi afara, javra ordinara!". Ulterior, presedintele Traian Basescu a anuntat ca renunta la serviciile de escorta ale Polititiei, acuzand politistii ca au subminat autoritatea statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Traian Igas, #Igas ministru Interne, #Igas numit ministru , #ministru Interne