Ziare.com

Igas abia asteapta sa faca pe placul PNL

Joi, 28 Iulie 2011, ora 21:08

   

Igas abia asteapta sa faca pe placul PNL
Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, arata ca abia asteapta sa ajunga in fata Parlamentului si sa discute, cu cifrele in fata, despre reforma pe care o pune in practica in Ministerul de Interne, dupa cum a solicitat PNL.

"Ma bucur ca, in calitate de membru al Executivului, pot sa-mi prezint din nou activitatea in fata colegiilor din Comisiile de Aparare sau in fata plenului Parlamentului.

Mi-as fi dorit ca aceasta discutie sa fie o audiere serioasa, nu doar un exercitiu de imagine, asa cum doresc liberalii. O reforma institutionala trebuie abordata cu seriozitate, nu in maniera unui articol de ziar. Este dreptul Parlamentului sa audieze ministri, dar nu este corect sa te rezumi la situatii punctuale, gen demisii de la nu stiu ce post de politie, si sa pretinzi o analiza serioasa", sustine Igas, in cadrul unui comunicat de presa remis Ziare.com.

El a mai spus ca abia asteapta sa ajunga in fata Parlamentului si sa discute cu cifrele in fata, despre reforma pe care o pune in practica.

PNL va cere audierea lui Igas pe tema situatiei din Ministerul de Interne

"Mai mult, vreau sa le dezvalui colegilor din forul Legislativ cum arata MAI inainte de debutul acestor masuri. Sa afle parlamentarii ca cifra de 10.000 de posturi nebugetate este consecinta imprudentelor comise in timpul guvernarii liberale. In numai doi ani, in perioada 2007-2008, cand PNL conducea tara, in Minister au fost angajate peste 20.000 de persoane, dintre care 90 la suta proveneau din sursa externa, adica nu lucrasera in sistemul de ordine publica. La sfarsitul guvernarii PNL, MAI ajunsese pe 'cele mai inalte culmi', adica avea cu 47 la suta mai multi lucratori decat in anul 2000. La finele anului 2008, Aparatul Central avea 1665 de angajati, iar acum numarul acestora a scazut sub o mie", mai afirma ministrul de Interne.

El a mai spus ca PNL face exact ce nu ar trebui sa faca un partid responsabil, anume sa politizeze reformele din MAI.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1248 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"O reforma institutionala trebuie abordata cu seriozitate"

Corect. Dar mai inainte cred ca Bacalaureatul ar fi trebuit abordat cu seriozitate si sustinut la timp, nu impreuna cu cei care au urmat liceul la "comasati". Caci nu putem vorbi despre seriozitate la nivel ministerial, cand noi n-am dovedit o minima seriozitate trecand acest examen la timp. Sau putem vorbi, dar nimeni nu ne crede, dle Igas!

 

Igas si interlopii promovati in MAI! la asa ministru fara BAC...

pai ce Funeriu are BAC???


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor